Microsoft, internette gezinmeyi daha güvenli, hızlı ve keyifli hale getirmek için tasarlanan Internet Explorer 9"un son sürümünün 40 dilde yayınlanarak web kullanıcılarına açıldığını bildirdi.

Microsoft, Internet Explorer 9"da Beta versiyonundan bu yana tarayıcının performansını artırabilmek amacıyla yaklaşık 2 bin iyileştirme yaptığını da açıkladı.

Microsoft"tan yapılan açıklamada, bir yıldan az süredir ön izleme sürümü ile geliştirilme aşamasında olan Internet Explorer 9'un son versiyonunu kullanıcıların beğenisine sunulduğu belirtilerek, 40 milyondan fazla yüklenme sayısıyla Microsoft"un tüm zamanlar içerisinde en çok yüklenen tarayıcısı olmayı başaran Internet Explorer 9"un, şimdiden Windows 7"ye göre yüzde 2"den fazla bir kullanım oranına ulaştığı kaydedildi.
Verilen bilgiye göre son sürümü 40 dilde yayınlanan Internet Explorer 9, Windows 7 üzerinden daha kapsamlı ve daha güzel bir internet deneyimi yaşatmak için internet sitelerini öne çıkarmak amacıyla tasarlandı. Bu sayede tüm dünyada popüler olan 250"den fazla internet sitesi, hem Internet Explorer 9"un müşterilerine sunabildiği hem de http://www.BeautyoftheWeb.com sayfasında açıklanan özgün deneyimlerden yararlanabiliyor. Bu iş ortaklarının bir araya gelmesiyle internet üzerindeki 1 milyar aktif kullanıcıya ulaşılabildiği hatırlatıldı.

-TÜRKİYE"DE İŞ ORTAKLARI-

Öte yandan, Türkiye"de de hepsiburada.com, izlesene.com, tatilsepeti, msakademik, mackolik, yazgelistir.com, sporx Internet Explorer 9 ile sitelerini uyumlu hale getirdiler ve deneyimlerini http://www.webinguzelligi.com sayfasında paylaşan ilk iş ortakları oldular. Sabitlenmiş Siteler ve Atlama Listeleri sayesinde kullanıcılar internet sitelerini yerel uygulamalar gibi direkt olarak Windows 7 Görev Çubuğuna yerleştirebiliyor ve ardından hızlı ve kolayca gelen kutusunu kontrol etme, müzik istasyonunu değiştirme, bir arkadaşın davetini kabul etme veya son haberleri görme gibi o siteyle ilişkili görevleri yerine getirebiliyor.

250 popüler siteye ilave olarak binin üzerinde site ve tasarımcı Internet Explorer 9 ve Windows 7 ile birlikte gelen bu yeni özelliklerden yararlanıyor.

Internet Explorer"ın yeni sürümünün, internette sörf performansını her açıdan daha da iyileştirmek için modern Windows bilgisayar donanımının gücünden yararlandığı vurgulanan açıklamada, “Tamamen donanımsal olarak hızlandırılan HTML5 için tek tarayıcı olan Internet Explorer 9, Grafik İşlemci Biriminin (GPU) gücünden yararlanıyor ve daha önceki internet tarayıcıları tarafından kullanılamayan bilgisayar gücünün yüzde 90"ını kullanabiliyor” denildi.

-ÇEVRİMİÇİ MAHREMİYET VE GÜVENLİK–

Microsoft, Internet Explorer 9'un, kullanıcıları çevrimiçi ortamda güven içerisinde tutmak için içerisinde yer alan güvenlik, gizlilik ve güvenirlik teknolojileriyle en güvenilir tarayıcı olmak üzere tasarlandığını belirtirken, Aralık ayında Internet Explorer 9"a İzlenme Koruması özelliğinin eklendiği hatırlatıldı. Bu özellik hangi internet siteleriyle bilgi paylaşımı yapılmayacağının seçilmesine olanak tanıyarak internette gezinirken nelerin paylaşıldığına dair kontrolü kullanıcıların kontrolüne veriyor.

Tüketiciler bu özellikten yararlanmak için Internet Explorer 9"a PrivacyChoice, TRUSTe, Abine ve Adblock Plus gibi İzlenme Koruma Listeleri ekleyebiliyor.

Diğer taraftan Internet Explorer 9, içerisinde SmartScreen filtresi bulunan İlk Yükleme Yöneticisi ile birlikte geliyor. Tarayıcıyla birlikte gelen bir başka özellik ise SmartScreen yükleme saygınlığı, bu çığır açan tarayıcı özelliği iyi bilinen dosyalarla ilişkili gereksiz uyarıları kaldırmak için saygınlık verilerini kullanıyor. Bir yüklemenin zararlı olma riski daha fazlaysa bu durumda da daha güçlü uyarılarda bulunuyor. Araştırmaların, Internet Explorer 9"un, sosyal olarak oluşturulmuş kötü niyetli saldırıların yüzde 99"unu engelleyebildiğini gösterdiği de kaydedildi.