RTÜK Başkanı Akman, "Almanya"ya giriş yasağı olmadığını" gösteren belgenin sahte olduğu iddialarına Genelkurmay"ın soruşturduğu "irtica planı" belgesiyle cevap verdi: “Taraf"ın yazdığı demokrasiye müdahale haberlerinin ardından bu konu gündeme getirildi”

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Zahid Akman, Almanya"ya girişine engel olmadığı yönündeki belgenin sahte olduğu iddialarıyla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı. “Belgenin sahte olduğu iddiası külliyen yalandır” diyen Akman, RTÜK"ün dünkü toplantısına verilen arada, gazetecilerea şu yanıtları verdi:

İnternetten imzasız mühürsüz geldi

“Bahsedilen bu belgenin sahte olduğu iddiası külliyen yalandır. Bendenizle ilgili o gruba mensup bir gazete "Zahid Akman"ın Almanya"ya girişi yasak" diye bir manşet atınca, Main- Taunus Kaymakamlığı"ndan bir belge istenmiştir. Belge, iki paragraftan oluşmuştur ve kamuoyunu bilgilendirmek için avukatlarım aracılığıyla istediğim bir belgedir. Belge, aynı gün internet aracılığıyla imzasız ve mühürsüz olarak avukatıma ulaştırılmış ve Türkiye"ye, bana intikal ettirilmiştir. İki paragraflık belgenin bir paragrafı konunun gündeme gelmesiyle ilgili nedeni açıkladığı için kamuoyuyla paylaşılmamıştır. Birinci paragrafta, Akman"ın Almanya"ya girişiyle ilgili herhangi bir engel olmadığı ifadesi çok açık ve net ifade edilmektedir.”

Oturma iznimle ilgili bölümü çıkardım

“İkinci paragrafta ise -ki benim özel konumla ilgilidir- "Zahid Akman"ın Almanya"ya gelmesi söz konusu olduğunda vize polisine müracaat etmesi istenmektedir" diye bir ifade vardır. Bunun nedeni de şu: RTÜK üyesi olmadan önce Almanya"da oturumum vardı. Üyeliğe seçildikten sonra oturumu uzatmadım. Oturumun uzatılmaması nedeniyle yeni vize müracaatı yapmamam nedeniyle ortaya çıkan hukuki belirsizliğin ortadan kaldırılması için Main-Taunus Kaymakamlığı ikinci paragrafta bu bilgileri istemiştir. Hiçbir resmi kuruma verilmeyen, hiçbir resmi kurumla paylaşılmayan, kamuoyunu bilgilendirmeye yönelik ve şahsım tarafından istenen bir belgede herhangi bir tahrifat yapılmadan kamuoyuyla bilgi paylaşılmasına rağmen, açıklamadığım ikinci paragrafı tahrifat yapılmış gibi kamuoyuna sunuyor olmayı bu insanlar nasıl içlerine sindiriyorlar anlayabilmiş değilim.”

Ne belgeniz varsa ortaya koyun

“3 senedir benimle ilgili gündeme getirilmeyen iddia kalmadı. İstirham ediyorum ne belgeniz varsa yetkililerle bunu paylaşın. Sayın savcılar, şu anda çağıramayacaklarını, Almanya"nın yeterli belge göndermediğini, bu belgelerin istendiğini, istendikten sonra ifadeye çağrılacağını ifade etti. Bu konu yargıya intikal ettiyse, savcılar tarafından takip ediliyorsa ey basın mensupları, ey sayın medya mensupları bir belgeniz, bilginiz varsa niye savcılıkla paylaşmıyorsunuz? Sayın savcılarımız, sürekli kamuoyunda bu konuyu tartışanlara lütfen sizler de bir şeyler söyleyin.”

Baykal dokunulmazlık zırhına sığınıyor

“CHP Lideri Deniz Baykal ile ilgili suç duyurusunda bulundum. Ama Sayın Baykal, dokunulmazlık zırhının arkasına sığınarak bendenizle ilgili her şeyi ifade edebiliyor. Benim bu suç duyurum Sayın Baykal"ın milletvekilliği bitene kadar hiçbir sonuç doğurmayacak. Seçim meydanlarında salladığı klasörleri savcılığa intikal ettirsin.”
Haksız taleplere direndiğim için...

“RTÜK Başkanı olmamdan rahatsız olanlar var. Bu kesim de medya. Bazı basın ve yayın organlarının haksız istek ve taleplerine karşı koyduğumuz direnişe böyle bir tepki konulmasını bekliyorduk. Benden önceki tüm RTÜK Başkanı ve üyeleri de bu dönemde bana yapılana benzer saldırıları yaşadılar.”

Tahrifat iddiası niye şimdi gündeme geldi?

“Bu belgeyle ilgili tahrifat iddiası bilgisi uzun zamandır medyanın elindeydi. Taraf gazetesinin gündeme getirdiği demokrasiye müdahale haberlerinin ardından bu konuyu gündeme getirip günlük tefrika halinde kamuoyuyla tartışıyor olmayı da ben kamuoyunun takdirine bırakıyorum.”

Almanya: Çıkarılan paragraf çok önemli

Akman belgenin ikinci paragrafının "Almanya"daki oturma izni" ile ilgili olduğunu söyledi. Ancak avukatı Hakan yıldız, iki gün önce belgeden çıkarılan paragrafta “Halen yürütülmekte olan soruşturma nedeniyle Akman"ın ülkeye giriş yaparken Yabancılar Polisi ile irtibata geçmesi” yazdığını açıklamıştı. Belgeyi gönderen Main Taunus Kreis Kaymakamlığı Yabancılar Dairesi basın sözcüsü Thea Melzer, paragrafın içeriğini açıklayamayacaklarını söyledi: “Akman"ın basına göstermediği bölüm çok önemli. Suç niteliği (Almanca straftat) taşıdığı için bunu kriminal polise ve savcılığa sormalısınız.”  (vatan)