Aydın Muhasebeciler Odasında yapılan Genel kurula MHP Aydın Milletvekili Recep TANER, Vali Yrd. Osman NURİ ÇOBANOĞLU; Sanayi Ticaret Müdürü Haluk UYSAL, Bayındırlık Müdürü Selahattin VARAN, Ziraat mühendisleri, Makine Mühendileri oda başkanları ve gecikmeli de olsa AKP Aydın milletvekili Mehmet ERDEM 'in de izlediği toplantıyı, odaya kayıtlı yaklaşık 750 üyeden 70 'e yakın İnşaat Mühendisi katıldı.

Divan başkanlığını Aydın Ticaret Odası önceki dönem meclis Başkanı Mahmut ÇAĞLAYAN'ın getirildiği genel kurulun ilk konuşmasını Aydın önceki dönem Belediye başkanı Hüseyin AKSU yaptı. Aksu konuşmasında Odanın Şubeye dönüşmesinde katklılarını anlatarak, oda binasının bir an önce tamamlanması için yardım sözü verdi.

MHP milletvekili TANER, Yeni araç ve harcamalara kaynak bulunmasına rağmen tekel işçilerine kaynak bulunamamasını eleştirerek, Sınır kapılarında törenle karşılananlara yapılan işlemleri eleştirdi.

AKP Milletvekili Erdem ise konuşmasında Anayasa değişikliği ve toplumu ilgilendiren kararların toplumun her kesimince katkıda bulunularak alınmasını vurguladı.

Vali yardımcısı Çobanoğlu ise yaptığı kısa konuşmasında Vali'nin işi nedeniyle katılamadığı toplantının hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu.

Yapılan prorotokol görüşmelerinden sonra , oda üyesi mühendislerden ve önceki dönem yönetim kurulu üyeleri Altan GÜNEY ve Yusuf GÜNEŞ 'in sert eleştirilerine muhatap olan mevcut yönetim kurulu başkanı Kazım ZEYREK açıklamalarda bulundu.

Yeni yönetim kurulu için Adaylıklarını açıklayan DSP Genel İdare Kurulu üyesi Önder AKSAKAL, Emekli Bayındırlık Müdür yardımcısı Mehmet ÖZÇAKIR, İnşaat mühendisleri Necati ERKALELİ, Yusuf GÜNEŞ ve Altan GÜNEY konuşmalarında yeni yönetimin bir an önce inşaatı devam eden İMO hizmet binasının tamamlanması konusunda yeni yönetimden çalışma istediler.

Meslekte birlik ve beraberlik temennilerinin ardından Yeni Yönetim organlarının adaylarının tespitine geçildi.

Yönetim kurulu Asil ve Yedek, Ankara delegelikleri içinde Asil ve yedek olmak üzere toplam 65 kişinin aday olduğu Genel Kurul sonucu toplu fotoğraf çekildi.

Seçimler ise 24.ocak Pazar günü Oda Şube binasında yapılacak.

HABER VE FOTOĞRAFLAR : MEHMET ÖZÇAKIR