İspanya'daki orman yangınında can kaybı arttı: 13 kişi hayatını kaybetti
İspanya'daki orman yangınında can kaybı arttı: 13 kişi hayatını kaybetti
İçeriği Görüntüle

İngiltere'de siyasi liderlik değişti. Başbakan Keir Starmer görevinden resmen istifa ederken, İşçi Partisi'nin yeni lideri Andy Burnham, Kral Charles III tarafından hükümeti kurmakla görevlendirilerek ülkenin yeni başbakanı oldu. Böylece İngiltere, son 10 yılda yedinci başbakanını görmüş oldu.

Görevini İngiltere İşçi Partisi'nin yeni lideri Andy Burnham'a devreden Starmer, resmen istifasını yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı.

"Partimi, tarihi bir yenilgiden çıkardım. 2024'teki galibiyetimizden bu yana tek amacım ülkemize başbakan olarak hizmet etmekti. İngiltere artık daha güçlü. Çocukları yoksulluktan kurtardık. Uluslararası itibarımız daha iyi bir konumda. Halefim Andy Burnham'a başarılar diliyorum. Aileme ve ekibime teşekkür etmek istiyorum. İngiliz halkına teşekkür ediyorum, Bana bu fırsatı verdiği için."