İngiliz Daily Mail gazetesi muhabiri Ashley Pearson, ultra lüks Mardan Oteli"nde kaldı, yaşadığı deneyimi gazetesinde tam sayfa anlattı. Muhabir, “Burada kalmaya kimin parası yeter ki?” dedi.

Antalya"da Azeri milyarder Telman İsmailov tarafından 1.5 milyar dolar yatırımla açılan Mardan Palace oteline davetli olarak katılan Daily Mail muhabiri Ashley Pearson, yaşadıklarını anlattı ve sordu: Şampanyanın kadehini 25 sterline (60 TL) satıyorlar, burada kalmaya kimin parası yeter ki?

Tuvaletler uzaktan kumandalı, yastık kumaşını ve sertliğini seçmek için menü var, Kumsal ise Mısır"dan getirilen 9 bin tonluk ipeksi beyaz kumla kaplı. Suitlerin geceliği 11 bin 500 sterlin (28 bin TL). Onlarca kilo altın, 500 bin kristal, 23 bin metrekare İtalyan mermeri kullanılmış.

SPA"da şampanya banyosu
Otelin havuzu içinde 30 dakikalık gondol turları düzenleniyor. Ayrıca tabanında 2 bin 400 balığın yüzdüğü bir akvaryum var. Balıklarla yüzmek isteyenler için köpekbalığı bile getirmişler. 11 restorandan biri olan İtalyan restoranında 1.35 milyon sterlinlik İtalyan çömlekleri var.

Hayatımda gördüğüm en büyük kristal avize de bir futbol sahası büyüklüğündeki lobide asılı. Suitime çıktığımda yatağımın dev gibi olduğunu, tuvaletteki birçok aksesuarın da altın kaplama olduğunu gördüm. Ayrıca banyonun zemininde yine altın kaplama çerçeveli aynalar var. Ancak banyo yaptıktan sonra altınızdaki aynalardan yansıyan görüntü pek de hoş olmuyor. Odadan çıkıp dev SPA"ya gittiğimde 24 ayar altın tozuyla masaj ya da şampanya banyosu seçeneklerinden biri sunuldu. VIP bölümünde saunadan çıkanlar için içinde gerçek kar bulunan bir oda ve şelale bulunuyor. Ben ekonomist değilim ama dünya krizdeyken böyle bir yer açmanın zamanı olmadığını düşünüyorum. Ama belki de zenginler bizim kadar krizden etkilenmiyordur. Ancak Rus gazeteciler de benimle aynı fikirdeydi. Rus zenginlerin İngiltere ya da Fransa"ya gideceğini Türkiye"ye gelmeyeceklerini söylediler.