Adana'da yaşayan Mustafa Kadıköylü (26), yaklaşık 7 yıldan bu yana yaz aylarında Marmaris'e giderek garsonluk yaptığını söyledi.

Kadıköylü, bundan 3 yıl önce çalıştığı apart otelin restoranında, ablası ile tatil için İngiltere'den gelen Gemma Taylor (25) ile tanıştığını belirterek, “Gemma'nın diğer turistler gibi eğlence yerlerine gitmemesi ve sakin kişiliği dikkatimi çekti. Kısa süre içinde arkadaş olduk” dedi.

Gemma'nın ülkesine döndükten sonra, telefonla ve internet üzerinden görüşmelerini sürdürdüklerini belirten Kadıköylü, geçen sürede aralarında duygusal bir bağ oluştuğunu söyledi.

Gemma'yı yeniden Türkiye'ye davet ettiğini ifade eden Kadıköylü, şöyle konuştu:
“Gemma, geçen yıl başlarında yeniden Türkiye'ye geldi. Kendisine ondan çok hoşlandığımı söyledim. Türkiye'de benimle kalmasını söyledim. Marmaris'te bir ev tutarak birlikte yaşamaya başladık. Bir süre sonra onunla evlenmek istediğimi söyleyerek Adana'ya davet ettim. Örf ve adetlerimizi gördü, benimsedi. Her şeyi kabul ettiğini söyledi. 5 Aralık 2008 tarihinde Türk adetlerine göre bir düğün gerçekleştirdik. Her şey bir rüya gibiydi bizim için. Evlendiğimizde eşim 4 aylık hamileydi, Gemma, çocuğumuzun İngiltere vatandaşı olması için doğumu ülkesinde yapmak istedi, ben de kabul ettim. Gemma ülkesinde 24 Nisanda oğlumuz Ali Aslan'ı dünyaya getirdi.”
Doğumdan sonra, eşinin çocuğuyla yeniden Adana'ya döndüğünü anlatan Kadıköylü, anlam veremediği şekilde Gemma'nın kendisinden uzaklaşmaya başladığını söyledi.

Sürekli tartışmalar yaşadıklarını belirten Kadıköylü, “Gemma, İngiltere'de yaşamak istediğini söyledi. Ben de gidebileceğimi söyledim ancak vize sorunum vardı. Eşim bu sorunları çözeceğini belirterek, temmuz ayı ortalarında oğlum ile İngiltere'ye döndü” dedi.

-“BİR DAHA HABER ALAMADIM”-

Gemma'nın İngiltere'ye gittikten sonra bir kaç kez telefonla görüştüklerini, eşinin kendisine küfürlere varan hakaretler ettiğini anlatan Kadıköylü, daha sonra ise kendisine ulaşamadığını söyledi.

Eşinin Wales Ebbw Vale kentinde yaşadığını kaydeden Kadıköylü, “Gemma'ya ve oğluma yaklaşık 5 aydır ulaşamıyorum. Kimse bir evladını babasından ayıramaz, bunun hiç bir ülke kanunlarında yer aldığını zannetmiyorum. Benden ayrılmak isteyebilir ama çocuğumu benden uzaklaştırmaya hakkı yok” diye konuştu.

Kadıköylü, tek amacının oğluna kavuşmak olduğunu belirterek, “Sayın Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül ve Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'dan bana yardımcı olmalarını istiyorum” dedi.
Kadıköylü, oğluna kavuşmak için yasal yollara başvuracağını da sözlerine ekledi./hürriyet