İngiliz uyruklu Beverley-Neil Kendal Cheese çifti, Didim Atatürk İlköğretim Okulu bilgisayar laboratuarında duyulan bilgisayar eksikliğini duyunca, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü"yle görüşerek yardım etmek istedikleri belirtti. Bilgisayar laboratuarındaki 40 bilgisayarın teknik donanım ve işletim sistemi İngiliz çiftin desteği ile bakım ve onarımdan geçirilerek öğrencilerin hizmetine sunuldu.
Okul idaresi tarafından eğitime verdikleri anlamlı destek nedeniyle İngiliz Cheese çifti için, okulda küçük bir ödül töreni düzenlendi.
Törende konuşan Müdür Yardımcısı Nihat Alagöz; bilgisayar laboratuarında bulunan bilgisayarların 2000 yılında alındığını anımsatarak, “Bilgisayarların bazı eksik donanımları vardı ve yenilenmesi gerekiyordu. Bunu da İngiliz vatandaşlarımızın destek ve katkılarıyla gerçekleştirdik. Kendilerine okulumuz adına teşekkür ediyorum” dedi.
Aynı zamanda bilgisayar mühendisi olan Beverley Kendal Cheese de, “Bana sadece bir teşekkür etmeleri yeterliydi. Bu belge için çok teşekkür ederim. Hayırlı bir iş yaptığımız için mutluyuz” diye konuştu.
Okulun İngilizce öğretmeni Bülent Aydınlar ise, “Ben bu aileyle bir sohbet ortamında tanıştık. Kendisi iyilik sever bir insan. İngiltere"de bilgisayar mühendisliği yapıyor, eşi de hemşire. 4 yıldır Didim"de yaşıyorlar. Zaman zaman ülkesine dönüş yapıyor. Kendisi tüm bilgisayarları yenilenmesinde bakımında yardımcı oldu. Arkadaşlarının da yardımları oldu. Güzel bir laboratuarımız oldu. Kendisine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. -iha