AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Kuşadası'nda tatil yapan İngiliz uyruklu Karen ve James Lough (51) çifti, Pamucak sahili çevresinde ATV araçlarıyla safari yaparken, aracın devrilmesi sonucu kaza geçirdi. Kazada yaralanan ve kolunda kırıklar oluşan Karen Lough (49), özel bir hastanede tedavi altına alındı. 
     Tedavisi tamamlanan Karen Lough, kolu sarılı olarak eşi James Lough ile TÜRSAB bölge ofisinde gazetecilere açıklama yaptı. Kendilerini tatile getiren acentenin, kazayla ilgili yeterli önlemleri almadığını, kaza sonrasında da hiçbir sorumluluğu üstlenmediğini öne süren İngiliz turist, tedavisi sonucu ortaya çıkan 3 bin 500 Avro'luk hastane masrafının da acente yetkililerince tehditle kendilerine ödetilmeye çalışıldığını iddia etti. 
     Yaralanması nedeniyle üç gün tedavi gördüğünü ve bu süreçte hastane masrafı ve acente yetkililerinin tehditleri nedeniyle büyük bir mağduriyet yaşadıklarını öne süren Karen Lough, şöyle konuştu: 
     ''ATV turlarında tüm araçların sigortalı olduğu, kullananlara kask verildiği ve tüm güvenlik önlemlerinin alındığı belirtildi. Pamucak sahilindeki parkura geldiğimizde eski araçlarla karşılaştık. Kask istedik ancak, 'Hava sıcak kimse kullanmaz' denilerek bize kask verilmedi. Beş kişiyle hareket ettik ve arkamızdan gelenlere yol vermeye çalışırken, aracımız devrildi. Aracın altından eşimin yardımıyla çıkarıldım. Kanlar içerisinde ambulans çağrılmasını istedim ama ilk yardım bilgisi olmayan kişiler, beni normal bir araçla doktora götürdüler. Oradan da özel bir hastaneye kaldırıldım. Üç günlük tedavi sonucu 3 bin 500 Avro'luk hesap çıkarıldı. Benim sigortam ATV turunun tehlikeli bir spor olduğu ve tur için gerekli güvenlik önlemlerin alınmaması nedeniyle ödeme yapmadı. Bize turu satan acente de bindiğimiz araçların sigortalı olmaması nedeniyle yardım etmedi. Biz büyük mağduriyet yaşarken, acente yetkilileri her gün bize bağırıp çağırdı, tehdit etti. Bize tek sahip çıkan TÜRSAB oldu.'' 
     Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Kuşadası Başkanı Bülent İlbahar da yaşanan kaza sonrası tüm acentelere bir yazı göndererek plakasız ve sigortasız araç kullanılmaması, turistlerin can güvenliği için gerekli önlemlerin alınmasını istediklerini bildirdi. 
     
     -ACENTE YETKİLERİNİN AÇIKLAMASI- 
     
     İngiliz turistlerin dile getirdiği iddialarla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtlayan ATV turunu düzenleyen acentenin sahibi Rüstem Gürbüz, İngiliz turistlerin iyi niyetli olmadığını ve asılsız suçlamalarda bulunduklarını ileri sürdü. 
     ATV turlarında her zaman müşterilerine kask dağıttıklarını, kaza günü katılan turistlerin hava sıcaklığı nedeniyle kask istemediklerini iddia eden Gürbüz, ''İngiliz turist, fotoğraf çekimi yaparken aracı kullandığı için kaza meydana geldi. Biz hemen gereğini yaptık. Özel hastaneden ambulans istedik. Hastanede üç gün yattı, bize parasının olmadığını söyleyince de hastane masraflarını ödedik. Kimseyi tehdit etmemiz söz konusu değil. Bunlar mağduriyetlerini gündeme getirip ülkelerinde sigortadan para almaya çalışıyorlar. Anlattıklarının hepsi yalan'' diye konuştu. 
     Öte yandan, İngiliz turistlerin tur acentesiyle yaşadığı anlaşmazlıkta devreye giren TÜRSAB yetkililerinin, acentenin hastane masraflarını ödemesini da sağladığını bildirildi. 
     Sorunun aşılmasının ardından İngiliz çiftin, ülkesine döndüğü öğrenildi.