Aydınlı amatör yönetmen Kerem Sarı’nın incir ile ilgili çektiği kısa reklam filminin sanal alemde tıklanma rekorları kırıp ülke gündemine oturmasının ardından ortaya çıkan incir filmi için ilk adımlar atıldı. Aydın Ticaret Odası öncülüğünde gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında bugün ilk protokol imzalandı. 70 dakika olacak sinema film için ekonomik destek arayışı Aydın Ticaret Odası öncülüğünde Vali Kerem Al’ın desteği ile çözüldü. Kısa süre sonra çekimlerine başlanacak olan film için Aydın Özel İdare 60 Bin TL, Aydın Belediyesi 30 Bin TL, Aydın Ticaret Odası 30 Bin TL, Aydın Ticaret Borsası 10 Bin TL, Aydın Ziraat Odası 10 Bin TL, Kuşadası Ticaret Odası 10 Bin TL, Didim Ticaret Odası 10 Bin TL, Aydın Sanayi Odası 5 Bin TL, Söke Ticaret Borsası 3 Bin TL ve Söke Ticaret Odası 2 Bin TL destek verdi. Daha önce 10’ar Bin TL destek vereceğini açıklayan Nazilli Ticaret Borsası ev Nazilli Ticaret Odasının destek kararından vazgeçtiği öğrenildi.

FİLM AYDIN’IN TARİHİ VE TURİSTİK YERLERİNDE ÇEKİLECEK

Merkezinde incirin olacağı filmde Aydın’ın tarihi ve turistik yerlerinin de yer alacağı açıklanırken, film çekimlerinin Afrodisias, Tralleis, Nysa, Milet, Kuşadası, Didim gibi yerlerde gerçekleştirileceği öğrenildi. Yönetmenliğini Aydınlı amatör yönetmen Kerem Sarı’nın yapacağı filmin çekimlerinin kısa süre sonra başlanacağı bildirildi.

Filme ekonomik katkı sağlayan oda yöneticileri Vali Kerem Al başkanlığında Valilik Encümen Salonunda bir araya geldiler. Aydın Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka, filmin konusu ve çekileceği yerler hakkında bilgi verirken, Yönetmen Kerem Sarı ile görüşmelerinin sürdüğünü söyledi.

‘İNCİRİN TANITIMINI YAPMAK BOYNUMUZUN BORCU’

Toplantıda konuşan ve film çalışmaları için büyük emek veren Aydın Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu, “Biz Aydın olarak incirin en iyisini, en kalitelisini üretiyoruz. Bir ürünümüzü en iyi şekilde tanıtıp, en iyi şekilde pazarlamamız gerekiyor. işte burada en iyi pazarlamayı yapabilmemiz için incirimizin tanıtımını yapmak bizim boynumuzun borcudur. Bu filmimizde sadece inciri tanıtmayacağız, incir başlığı altında bütün Aydın’ı ve Aydın’ın güzelliklerini tanıtacağız” dedi.

Filmin bütçesinin toplanan paralarla sınırlı kalmayacağı, sponsorluk ve yardım gelirlerinin de film bütçesine katkı yapacağı bildirildi.

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png