İnci Akü Üst Yöneticisi (CEO) Göksel Paker, yıl sonu itibarıyla 66 ülkeye gerçekleştirdikleri ihracatta 80 milyon dolar hedeflediklerini bildirdi.

İnci Holding'e bağlı İnci Akü Sanayi ve Ticaret AŞ ile İncitaş'a bağlı toplam 450 bayi Antalya'da toplanarak 2011 yılı hedefleri ve faaliyetler hakkında bilgilendirdi. Toplantı dolayısıyla Antalya'da bulunan İnci Akü Üst Yöneticisi Paker ile İncitaş Genel Müdürü Erdoğan Yılmaz gazetecilere yaptığı açıklamada, şirketlerle ilgili bilgi verdi.

Paker, 2008 yılında başlayan global krizle birlikte markalaşma yatırımına başladıklarını, geçen yıl da krizin ortasında İnci Akü Nano Gold ürününü tanıtımını gerçekleştirdiklerini bildirdi. Akü sektöründe ilk kez toptancı ve perakendeci bayileriyle bir araya geldiklerini anlatan Paker, 2009 yılında Ar-Ge merkezini kurduklarını kaydetti. İnci Holding'in cirosunun yüzde 3'ünü Ar-Ge çalışmalarına ayırdığını vurgulayan Paker, ''Ar-Ge çalışmalarına 5 milyon lira ayırdık. Ar-Ge çalışmaları ile bugüne ve geleceğe yatırım yapıyoruz'' dedi.

İnci Akü'nün 5 kıtada 66 ülkeye ihracat gerçekleştirdiğini anlatan Paker, şöyle konuştu:

''Avrupa ülkeleri ağırlıklı olmak üzere Amerika kıtasında Şili'ye kadar ihracat yapıyoruz. Yıl sonuna kadar 80 milyon dolarlık ihracat hedefledik. Geçen yıl 67 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirmiştik. Bu yıl akü sektöründe 'Turquality' belgesini alan dördüncü şirket olduk. İç piyasada da geçen yıla göre yüzde 7, bir önceki yıla göre de yüzde 12 büyüdük. Dünya pazarındaki payımız yüzde 1. Bunu daha da yukarılara çıkarmak için çalışıyoruz. 2011'de üretimimizi yüzde 25 artırmayı hedefledik. Türkiye'nin akü ihracatının yüzde 67'sini İnci Akü gerçekleştiriyor.''

İç piyasadaki pazar paylarının yüzde 17 civarında olduğunu anlatan Paker, Romanya'daki tesislerde kısa süre içerisinde üretimin başlayacağını söyledi. Halen Ukrayna'nın başkenti Kiev'de fabrikaları olduğunu, bu tesislerde yılda 300 bin akü üretildiğini vurgulayan Paker, yurt dışında yatırımlar için araştırmaların sürdüğünü açıkladı.

-ÇİN'DE TAKLİT EDİLİYORUZ-

İncitaş Genel Müdürü Erdoğan Yılmaz da, Ar-Ge, teknoloji yenileme ve markalaşma faaliyetleriyle çalışanların sürekli eğitildiğini vurguladı. Erdoğan, insan ve hizmet kadrolarına yatırım yaptıklarını dile getirdi. Erdoğan, ''Bayilerimizle internet ortamında online ulaşıyoruz. Bayilerimiz siparişlerinin yüzde 99,8'ini İncitaş bünyesinde oluşturulan bilgisayar ağı ile veriyor. Tüketicinin ürün şikayetlerini anında değerlendiriyoruz. İnci Akü tarafından üretilen akülerimiz Türkiye'nin 3 bin 500 noktasında satılıyor'' dedi.

Ürünlerinin yurt dışında taklit edildiğini vurgulayan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Çin'e yaptığımız bir gezi sırasında bir fabrikada kendi ürettiğimiz aküleri görünce şaşırdık. Çinli firma, bir fuarda görüp beğendiği akümüzü almış, taklidini yapmış. Buna üzülsek mi, sevinsek mi bilemedik.''