İlk olağan genel kurulunu 18 yıl önce 02 Nisan 1994 tarihinde Aydın Gar Restoranda gerçekleştiren İnşaat Mühendisleri Odası Aydın Şubesi, 18 kuruluş yıl dönümünü kutladı. Etkinliklere İMO Aydın Şube Başkanı Ahmet Ünüveren ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.
Etkinlikte konuşan Başkan Üniveren, 18 yıl önce 186 üyenin katılımıyla İMO Aydın Şubesi’nin kurulduğunu belirterek, “Yapılan genel kurulumuz sonucu İMO İzmir Şubeye bağlı olarak faaliyetlerini gösteren Aydın Temsilciliğimiz şube olmuştur. Böylece İzmir Şube’sinden ayrılarak İMO Genel Merkezimizin Şubeleri arasında yerini almıştır. 05 Nisan 1994 tarihinde de ilk Yönetim Kurulu toplantısını yaparak göreve seçilen Yönetim Kurulu üyeleri görev dağılımını gerçekleştirmiştir. 1994 yılında 186 üyemiz ile Genel Kurulumuzu yaparken bu yıl Mart ayındaki Şube Genel Kurulumuzu 240 üye ile gerçekleştirdik. Şube oluşumuzda İl genelindeki yaklaşık 250 üye sayımız bugün toplam 850 üyeye ulaşmıştır. On sekiz yıl boyunca Şube olarak Aydın Merkez ve İlçelerimizde tüm serbest ve kamuda çalışan İnşaat Mühendisi meslektaşlarımızla birlik ve beraberliği sağlamaya çalıştık. Şubemizin mesleğimize ve meslektaşlarımıza yönelik daha verimli hizmetler üretmesi ilkesiyle Nazilli, Söke, Kuşadası ve Didim ilçelerimizde temsilciliklerimizi güçlendirerek burada ki üyelerimize ulaşmamız sağlanmıştır. Aynı şekilde işyeri temsilcilikleri oluşturulmuş ve kamuda çalışan üyelerimiz Odamıza kazandırılmıştır. Günün ekonomik ve sosyal gelişmelerini yakından takip eden Şubemiz meslektaşlarımızın sorunlarını dile getirdiği birçok üye toplantıları ve meslek çalışmalarına yönelik konferans, seminer, kurslar ve teknik geziler düzenlemiştir” dedi.
İMO Aydın Şubesi’nin üyelerine yönelik çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Üniveren, “Bunun yanı sıra üyelerimizin ailelerini de unutmayarak birlikteliği ve dayanışmayı pekiştiren sosyal geziler de düzenlemiştir. Şubemiz İlimizde yer alan diğer meslek Odaları ile de ilişkilerini düzenlemiş ve yapılan etkinliklerle Odamızın üretkenliğini bir kez daha sivil toplum örgütlerine vurgulamıştır. Kuruluş yılı etkinlikleri çerçevesinde bu yılda Şube olarak çeşitli konuların yer aldığı meslek içi eğitimlerimiz üyelerimizin istekleri doğrultusunda çeşitli konferans, seminer ve kurslarımız düzenlenecektir” diye konuştu.

aydinpost-facebook.20120414234532.jpg

aydinpost-twitter.jpg