Başkan Sandalcı, Akbük"te Turizm Alanı ilan edilen yerlerin1/5000 ve 1/25000 ölçekli imar planlarının mecliste görüşülerek hazırlandığını söyledi. Atatürk Mahallesi Balık çiftlikleri ile Bozbük sınırı arasında kalan bölgedeki alanın turizm alanı olduğunu kaydeden Sandalcı, “Düzenlenecek toplantıya Sivil Toplum Örgütlerini ve Siyasi partilerin temsilcilerini davet edeceğiz ve konu ele alınacak. Amacımız Turizm Bakanlığının onama yetkisi olan o bölgeye ilişkin her türlü görüşü ele almak. Bakanlık daha önce o bölgede yaptığı çalışmada o bölgeyi oteller bölgesi olarak düşünmekteydi. Sunulacak olan planları da bakanlık değerlendirecek, yapılmasını istediği değişiklikleri tarafımıza bildirecek. Bakanlık uygun gördükten sonra da 1 aylık askıda kalacak” dedi.
Akbük Belediyesinin yaptığı imar planının içeriğine de değinen Başkan Sandalcı “Biz belediye olarak otel bölgesinin dışında Sağlık tesisinin konumlandırılacağı bir alan, Belediyenin hizmetlerini sunacağı bir alan ve Üniversiteye tahsis edilecek bir alanı da planlara koyduk. Genel anlamda diğer yerler oteller bölgesi olarak düşündük. Akbük"ün gelişmesi için turizm yatırım alanları şart, Bakanlıkta böle düşünüyor” şeklinde konuştu.
GEÇİCİ ARITMA TESİS YAPIMINA İPTAL
Başkan Sandalcı, geçici arıtma tesisinin yerinin İdare Mahkemesince uygun bulunmadığını söyledi. Sandalcı, Aydın İdare Mahkemesi verdiği kararda komşu parsel sahiplerini haklı bularak meclisin aldığı kararı iptal ettiğini ve geçici arıtmanın durdurulduğunu ve yeni yer çalışmalarının başladığını belirtti.
Bilindiği üzere; Akbük Belediyesi belde sınırları içerisinde kuracağı Arıtma tesisinin yeri konusuna komşu parseller konuyu yargıya taşınmıştı. Bilirkişinin incelemesinde tesisinin yeriyle ilgili raporu yargıya taşınmıştı.