İş Bankası Genel Müdürlüğü, yürüttüğü Sosyal Sorumluluk projesi kapsamında satranç sporunu desteklemeye devam ediyor. Hacı Celal Oto İlköğretim Okulu Müdürü Doğan Bakır’ın girişimleriyle okuldaki satranç takımı eksikliğini öğrenen İş Bankası yetkilileri; öğrencilere 10 adet satranç takımı hediye etti.
Satranç takımını teslim töreninde konuşan Türkiye İş Bankası yetkilileri, Türkiye İş Bankası olarak 2005 yılından bu yana Türkiye Satranç Federasyonu'nun ana sponsorluğunu üstlendiklerini belirterek, "İş Bankası olarak yurt genelindeki okullara olduğu gibi Hacı Celal Oto İlköğretim Okuluna da 10 adet satranç seti hediye ettik. Umarım bu okullarımız satranç da büyük başarılara imza atarlar" dediler.
Satranç takımlarını teslim alan Hacı Celal Oto İlköğretim Okulu Müdürü Doğan Bakır, bu yardımdan dolayı İş Bankası yetkililerine teşekkür ederek, "Okulumuz öğrencileri arasında satranç sporuna oldukça yoğun ilgi var. Önceki dönemlerde yapılan turnuvalarda okulumuz ve öğrencilerimiz önemli başarılar elde ettiler. Okulumuzda bu kadar ilgiye karşın malzemelerimiz eksikliklerimiz vardı. İş Bankası tarafından yapılan bu destekle bu eksiklerimiz de giderildi. Hedefimiz il genelinde yapılacak turnuvalara ve Türkiye Şampiyonalarına en iyi şekilde hazırlanıp, başarı elde etmek. Satranç Federasyonu'nun sponsoru olan Türkiye İş Bankası'na tüm öğrencilerimiz adına teşekkür ediyoruz. Okulumuzda 2010/2011 eğitim öğretim yılından beri satranç kulübünün yanı sıra satranç kursları da verilmektedir. Okulumuz sınıf öğretmeni Hüseyin Sayduş’un emekleri ile yürütülen bu faaliyetler yeni eğitim programına konulan sosyal etkinlikler dersi ile anasınıfından 5. Sınıfa kadar tüm öğrencilerimizi kapsamaktadır. Hacı Celal Oto İlköğretim Okulu’nda tüm öğrencilerimize satranç öğretmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.