Yaklaşık iki yıl önce geçirdiği rahatsızlık ile bayılan 42 yaşındaki Hayriye Gümüş, o dakikadan sonra sesini kaybetti. Başka hiçbir sağlık problemi kalmamasına rağmen iki yıldır konuşamayan, çocuklarına ve eşine seslenemeyen Hayriye Gümüş şimdilerde sesine tekrar kavuşmanın mutluluğunu yaşıyordu.
Geçtiğimiz günlerde eşi Halil Gümüş, çocukları Ayşe ve Umut ile kendilerine ait arazide çalışırken; eşi Halil Gümüş"ten boğazını ovalamasını isteyen Hayriye Gümüş, eşinden eskilerden kalma yöntem olan eşarpla "boğma" tekniğini uygulamasını istedi. Eşi Hayriye Gümüş"ün boğazını ovalayan Halil Gümüş tülbent ile eşinin çenesini yukarı çekince Hayriye Gümüş konuşmaya başladı. İlk olarak oğlu Umut"a seslenen Hayriye Gümüş"ün sesini duyan çocukları ve eşi kulaklarına inanamazken; mutluluktan ağlamaya başladı.
İki yıldır hiçbir derdini anlatamadığını elinde sürekli kağıt ve kalemle dolaştığını belirten Hayriye Gümüş; “şimdi çok mutluyum. Nedenini anlayamadığım şekilde sesimi kaybetmiştim. Belki de ilkel bir yöntem ile sesime kavuştum ama bizi mutlu eden sonuç oldu” dedi. Konuşmaya başladığı ilk anda tüm sevdiklerini telefon ile aradığını belirten Hayriye Gümüş, “Sevincime tüm ailem ve köylülerim ortak oldu, bu mucizeden dolayı Allah"a her gün şükrediyorum” diye konuştu.