Ağustos ve Eylül ayları içinde Avrupa Şampiyonası"na katılabilmek için eleme grubu maçları oynayacak olan A Milli Bayan Basketbol Takımı, Kuşadası"nda yarın başlayacak hazırlık turnuvası ile ilk ciddi sınavına çıkıyor. Ülkemizi Avrupa Bayanlar Basketbol Şampiyonası"nda temsil edebilmek için, Ağustos ve Eylül ayları içerisinde eleme grubu maçları oynayacak olan A Milli Bayan Takım, 25-27 Temmuz tarihleri arasında Kuşadası"nda düzenlenecek olan özel turnuvada mücadele edecek.
Potanın Perileri, hazırlıkları kapsamında Kuşadası Uğur İnan Spor Salonu"nda, Almanya, Macaristan ve Ukrayna"nın katıldığı turnuvada mücadele ederken, ilk maçlarını 25 Temmuz Cuma günü 19:00"da Almanya ile oynayacak. 26 Temmuz Cumartesi günü yine aynı saatte Ukrayna ile karşılaşacak olan A Milli Bayan Basketbol Takımı, son maçında ise 27 Temmuz Pazar günü 16:00"da Macaristan ile karşı karşıya gelecek. Millilerimizin tüm maçları TRT ekranlarından canlı olarak yayınlanacak. Basketbolseverler, oynanacak maçları ücretsiz olarak izleyebilecekler.
A Milli Bayan Basketbol Takımı menajeri Canan Erdoğan, ikinci kez Kuşadası"nda turnuvaya katıldıklarını ifade ederek, “Kuşadası"nda ikinci uluslararası turnuvamıza katılıyoruz. Buraya geldiğimizden beri bizden desteklerini esirgemeyen ve bize her konuda yardımcı olan Kuşadası Belediyesi"ne teşekkür ediyorum. Bunun yanında takımımızı sürekli destekleyen Kuşadası halkına da ayrıca teşekkür ediyorum. Tüm Kuşadası halkını oynayacağımız maçlarda salona bekliyoruz. Onların da desteği ile güzel sonuçlar alacağımıza inanıyorum” şeklinde konuştu. Erdoğan takımın son durumuna da değinerek, “Takımdaki hafif sakatlıkların iyileşmesi bizleri sevindiriyor. Elbette hala eksiklerimiz var ama bunların da üstesinden gelmeye çalışıyoruz. Avrupa Şampiyonası elemelerine kadar hazırlıklarımız devam edecek. İlk hedef maçımız 16 Ağustos"ta oynayacağımız Polonya maçı. Kuşadası"nda oynayacağımız maçlarla, bugüne kadar yaptıklarımızın karşılığını daha iyi göreceğiz. Eksiklerimizi tamamlayarak en hazır şekilde Avrupa Şampiyonası elemelerine başlayacağız” dedi.
A Milli Takım Antrenörü Ceyhun Yıldızoğlu ise bazı sıkıntılar yaşasalar da artık bunların kendileri için mazeret olamayacağını ifade ederek, “İlk etap çalışmalarımızın sonuçlarını Fransa ile yaptığımız ikili temas maçlarında görmeyi planlamıştık. Ancak iki maçtan da istediğimiz sonuçları alamadık. Sakatlıklar ve eksikler bizi çok zorladı. Şimdi Kuşadası"nda Fransa maçları sonrasında yaptığımız çalışmaların neticelerini görmek istiyoruz. Hala takımda sakat ve eksik oyuncular var ama bunlar artık bizim için mazeret değil. Bu tip aksilikler hep olacak ve bizim bunların üstesinden gelmemiz lazım. Burada takımın kimyasını daha iyi oluşturabileceğimizi düşünüyorum. Bizim için önemli bir turnuva ve dediğim gibi artık bir mazeretimiz yok. En iyi şekilde mücadele ederek başarılı sonuçlar almaya çalışacağız” diye konuştu. Ceyhun Yıldızoğlu turnuvanın sonunda oyuncuların 30 Temmuz"a kadar izinli olacağını ve 30 Temmuz"da Adana"da toplanarak çalışmalarına devam edeceklerini de sözlerine ekledi.
Kuşadası'nda gerçekleştirilecek turnuvanın detaylı programı ise şu şekilde;
25 Temmuz Cuma
17:00 Macaristan - Ukrayna
19:00 Türkiye - Almanya
26 Temmuz Cumartesi
17:00 Almanya - Macaristan
19:00 Ukrayna - Türkiye
27 Temmuz Pazar
14:00 Almanya - Ukrayna
16:00 Türkiye - Macaristan