Kudurarak öldüğü belirtilen ineğin başı, vücudundan alınarak Aydın İl Tarım Müdürlüğü"ne bağlı araç ile kesin teşhis konulması amacıyla İzmir"e gönderildi. Tehlikeli ve dikkat gerektiren bir işlem olmasına rağmen, kuduz şüphesi ile ölen ineğin başının vücudundan ayrılması işlemi ve diğer tüm işlemler, bakanlık görevlileri yerine köylüler tarafından yapılması dikkat çekti.
Edinilen bilgiye göre Köşk ilçesine bağlı Ilıdağ Köyü"nde oturan M.Ş"ye ait inek birkaç gün önce rahatsızlandı. Veterinerlerin ve çevredeki hayvancıların tavsiyeleri doğrultusunda tedavi uygulanmak istenen ineğin durumunun daha da kötüleşmesi üzerine sahibi M.Ş. ineğini hayvan hastanesine götürdü. Burada muayene edilen ineğe "kuduz" teşhisi konularak inek köye gönderildi. Birkaç saat yaşayan inek daha sonra bağlandığı ahırda telef oldu. Köylüler veterinerlerin ve Tarım Bakanlığı"nın direktifleri doğrultusunda ölen ineğin başını vücudundan ayırdılar. Köylüler tarafından inek kireç ile gömülürken, muhafaza altına alınan başı da Tarım bakanlığı görevlilerince köyden alnıp İzmir"e götürüldü. Konu hakkında eğitim almış kişiler tarafından yapılması gereken işlemlerin tamamının köylülere yaptırılması ise dikkat çekti.
Köyün şu anda geçici karantinaya alındığını belirten Ilıdağ Köyü Muhtarı Halil Tok, karantina kararını tüm köylüye duyurduklarını, ve köydeki tüm hayvanlarla birlikte mahalledeki vatandaşların da aşılama çalışmalarının devam ettiğini belirtti.
Tarım Banklığı görevlisi veterinerler, ineğin ilk muayene tetkiklerinin "kuduz" olduğu yönünde olduğunu, kesin sonucun laboratuar tahlillerinden sonra açıklanacağını belirtti.
Şu anda karantinaya alınan köyde, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı çalışma başlattı.