İZMİR’de elektrikçi Necip E., resmi nikah kıyıp evlendiği, çocuk sahibi olduğu 17 yaşındaki A.E.’yi ’kaçırıp tecavüz ettiği’ suçlamasıyla yargılandığı davada 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı. Hakkında yakalama kararı da çıkarılan Necip E., "Eşimin ailesi şikayetinden vazgeçmesine rağmen kamu davasıyla bu cezaya çarptırıldım. Kaçarak yaşayamam. Adalete de karşı gelemem ama bu nasıl iş anlamadım" diyerek tepkisini dile getirdi.
 
27 yaşındaki elektrikçi Necip E., 2009 yılında, oturduğu Çamdibi Semti’ndeki bir parkta, o zaman 15 yaşında olan A.K. ile tanıştı.
 
Aralarında başlayan arkadaşlık bir süre sonra aşka dönüştü. Sık sık görüşen ikili, ilişkiye de girdi. Durumdan haberdar olan A.K.’nın annesi A.K., polise giderek Necip E.’den şikayetçi oldu. Gözaltına alınıp Adliye’ye sevk edilen Necip E., tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı, soruşturmanın tamamlanmasıyla hakkında, ’küçük yaşta kızın ırzına geçmek’ suçundan 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.
 
Necip E.’nin tutuksuz yargılandığı davada, kızın annesi A.K., bir süre sonra şikayetinden vazgeçti. Buna rağmen kamu adına sürdürülen dava devam ederken, Necip E., geçen Haziran’da, A.K. ile ailesinin onayıyla resmi nikah kıydı. Bir ay sonra da A. adındaki bebekleri dünyaya geldi.
 
Yuva kuran çifte kötü haber, geçen çarşamba günü, davanın sonuçlanmasıyla geldi. Mahkeme heyeti, sanık Necip E.’yi, 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırırken, hakkında yakalama kararı çıkarttı. Karar, temyiz nedeniyle Yargıtay’a gönderildi.
 
’SESİMİ DUYUN’
 
Kararın şokunu yaşayan Necip E., "O dönem, eşim bana yaşını büyük söylemişti, birlikte de olmuştuk. Birbirimizi çok sevdiğimizden zaten evlendik. Kayınvalidemin şikayetinden vazgeçmesine rağmen dava sürdü ve bu şekilde sonuçlandı. Duruşmalarda, defalarca çocuğum olduğunu, resmi nikah kıydığımızı söyledim ama ’Kanun böyle’ denildi. Cezayı duyunca şoke oldum. Ben kaçarak yaşayamam. Adalete de karşı gelemem ama bu nasıl iş anlayamadım. Bir yıl, iki yıl değil verilen ceza. Bebeğim varken cezaevine nasıl girerim. Onlara kim bakar? Birilerinin sesimi duyup bana yardım edilmesi lazım. Çaresizim" diyerek tepkisini dile getirdi.
 
DHA