F.Bahçe"nin hocası Daum, FB TV"de Rijkaard"a sert yanıt verirken, Kocaman"a da teşekkür etti

F.BAHÇE Teknik Direktörü Christoph Daum, derbinin ardından G.Saray Teknik Direktörü Frank Rijkaard"ın yaptığı açıklamalara sert bir dille cevap verdi. Sarı-kırmızılıların Hollandalı çalıştırıcısının “Maç öncesi yaşanan gerginlik F.Bahçe"nin bir stratejisiydi. Keita"nın kırmızı kart görmesinin nedeni tribünlerden atılan cisimlerdi” açıklamasına katılmadığını belirten Daum, konu hakkında şunları söyledi:

“HİÇBİR zaman öyle bir strateji uygulamam, hiçbir zaman oyunculardan böyle bir şey istemem. Hiçbir zaman rakibin böyle bir şey düşünmesini söz konusu etmem. G.Antep"e yenildikten sonra onları tebrik ettik, hiçbir kötü söz kullanmadık. Hiçbir stratejilerini değerlendirmedik ve saygı duyduk. Tabii yenilgiden sonra büyüklük göstermenin ne kadar zor olduğunu biliyorum.

RIJKAARD ve Keita yanlış biliyor. Çünkü tespit edilmiş, su bardağı G.Saray taraftarının olduğu tribünlerinden atılmış. Maçtan sonra tüm G.Saraylı futbolculara, iyi şanslar ve başarılar diledim. Bu rakiplere ne kadar saygı duyduğumuzu gösteriyor. Sadece G.Saray"a değil, diğer maçlarda da tüm takımlara saygı gösteriyoruz. Umarım herkes gerçekten sempatik olmak istediğimizi görüyordur.”

ÖTE yandan Christoph Daum"un G.Saray Teknik Direktörü Frank Rijkaard"ın açıklamalarına verdiği yanıt, kulübün internet sitesine konulmadı. Ali Koç"a bağlı Medya İletişim Komitesi, daha önce bazı röportajları da sansürlemişti.

Taktiği Aykut verdi

CHRISTOPH Daum, Sportif Direktör Aykut Kocaman"ın derbi galibiyetinde büyük payı olduğunu söyledi. Maçtan önce taktiksel anlamda analiz yaptıklarını kaydeden Alman hoca, “Aykut Kocaman"la maç öncesi görüştük. Çok önemli ve değerli şeyler söyledi. G.Saray ile ilgili kendi fikirlerini dile getirdi. Bu fikir alışverişinde bazı şeyleri daha iyi görebildim. Kendisine teşekkür ediyorum ve Aykut Kocaman"ın rolünün ne kadar önemli olduğunu belirtmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

DAUM, karşılaşma öncesi G.Saray"ın kilit oyuncuları olarak gösterdiği Arda ve Keita"nın maçta çok görünmemesinin nedeninin kendi oyun sistemleri olduğunu belirtti. Kanatlarda topa iki kişiyle gittiklerini vurgulayan Daum, “Topuz ve Vederson"un, Carlos ve Gökhan"a verdikleri destek mükemmeldi. Kanatlar bizim kontrolümüzdeydi. Hem savunmada kontrolü sağlamak hem de hücumda atağa çıkmayı amaçlıyorduk. Kanatlarımızdaki Mehmet Topuz ve Vederson gol atamadı ama ikisi de gol attırdı. Bazı pozisyonları hazırladılar. İnanılmaz disiplinli bir maç oynadılar” şeklinde konuştu.

ALMAN çalıştırıcı, Emre ve Kazım"ı FB TV"nin yanı sıra Alman Kicker Dergisi"ne de överken, G.Saray karşısında bu sezonki en iyi futbollarını sergilediklerinin altını çizdi. / vatan