BEŞİKTAŞ Başkanı Yıldırım Demirören taraftarlara, İnönü Stadı ile ilgili isim sponsorluğu anlaşması yapmak istedikleri firmayı protesto ettikleri için tepki gösterdi.

Spor Toto Süper Lig'de 2010-2011 sezonunun ilk haftasında oynayacakları Bucaspor maçı için İzmir'e gelen Demirören, Ege'deki Beşiktaş derneklerine Swiss Otel Grand Efes'te iftar yemeği verdi. Yemeğe İzmir Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz'ın yanı sıra tüm yönetim kurulu üyeleri de katıldı. Transfer görüşmeleri için gittiği yurt dışından ayağının tozuyla kente gelen Demirören, yemekte yaptığı konuşmada dünya kulübü haline gelmek yolunda hızla ilerlediklerini söyledi.

Geçen sezon taraftar tepkisine maruz kaldığı için gitmediği İnönü Stadı'nda bu yıl yeniden protokol tribünündeki yerini almaya başlayan Demirören, “Geçtiğimiz günlerde bir futbolcumuzun da söylediği gibi dünyadaki dev kulüplerden bir farkımız yok. Ama dünyada büyüme yolunda ilerlerken, zihniyetimizi de değiştirmemiz gerekiyor. Stadımız için birçok büyük kulüp gibi isim sponsorluğu anlaşması yapmayı planlıyoruz. Ama UEFA Avrupa Ligi 3'üncü Ön Eleme Turu'nda oynadığımız Victoria Plezen maçında taraftarlarımız anlaştığımız firmayı protesto etti. Bu yüzden firma geri adım attı. Oysa biz yapmak istediğimiz yabancı futbolcu transferini bu firmadan elde edeceğimiz sponsorluk geliriyle gerçekleştirecektik. Tüm camiamızdan duyarlılık, yardım bekliyoruz” diye konuştu.

DHA