A Milli Takım"ın 461. sınavı
A Milliler bugün 461. karşılaşmasına çıkacak. Türk Milli Takımı, 86 yıllık tarihinde, 242"si resmi, 218"i özel olmak üzere geride kalan toplam 460 maçta 161 galibiyet, 111 beraberlik alırken, 188 kez de rakiplerine yenildi.
Ay-yıldızlı ekibimiz, bu maçlarda toplam 591 gol atarken, kendi kalesinde ise 704 gol gördü.

İspanya ile 10. randevu
Millilerimiz, İspanya ile bugün 10. kez karşılaşacak. Ay-yıldızlılar, bundan önce oynadığı 9 maçın sadece birini kazanırken, 4 kez yenildi, 4 karşılaşmadan da beraberlikle ayrıldı. 9 maçta 4 gol atan ay-yıldızlı ekip, kalesinde ise 12 gol gördü. Ekibimiz, tarihteki tek galibiyetini 1954 yılında aldı.

İspanyollar"dan özür
Madrid"de, Santiago Bernabeu Stadı"ndaki ilk maçta İstiklal Marşı"nı bazı İspanyolların ıslıklaması, İspanya Futbol Federasyonu"nu rahatsız etti. Federasyon Sözcüsü Jorge Carretero, azınlığın bu tavrından dolayı özür dilediklerini açıkladı. Bu arada İspanyol basını da maça büyük ilgi gösterirken, milli takımın televizyonlarda yayınlanan yeni reklam videosu öne çıkarılarak, “Türkiye, televizyonlarda köpek balığı ve yılanlarla İspanya"yı ağırlıyor” denildi.

Tuncay söyledi telefonlar geldi
Turkcell"in Futbol Federasyonu ile yaptığı sponsorluk sözleşmesinin imza töreninde futbolcular adına telefon isteğinde bulunan Tuncay Şanlı"nın dileği oldu. Şirketten yapılan açıklamada, Tuncay"a verilen sözün tutulduğu ve tüm kadroya BlackBerry-Bold akıllı cep telefonlarından hediye edildiği bildirildi.

R.Carlos: Türkiye kazanmak istiyor
Sarı-lacivertlilerin yıldız futbolcusu Roberto Carlos, Marca radyosunda yaptığı açıklamalarda, “Türkiye kazanmak istiyor, kazanmak da zorunda. İspanya ise biraz daha rahat” dedi. Ali Sami Yen Stadı"ndaki maçın çok iyi olmasını beklediğini kaydeden Carlos, stattaki ortamı İspanyollara, “90 dakika şarkılar söyleyen bir Türk taraftarı olacak” diye anlattı. Carlos, gerek Del Bosque, gerekse Fatih Terim"in “süper teknik direktörler” olduğunu savunurken, İspanya"nın şampiyon bir takım olmasından herkesin onu yenmek için daha fazla çaba sarf etmesinin doğal olduğunu dile getirdi.

Maçlarda saygı duruşu
FIFA, Fildişi Sahili ile Malavi arasında geçtiğimiz Cumartesi günü oynanan maçta çıkan izdiham sonucu hayatlarını kaybeden 19 futbolseverin anısına bugün oynanacak tüm Dünya Kupası eleme mücadelelerinde bir dakikalık saygı duruşu yapılmasını talep etti. Tüm üye ülke federasyonlarına gönderilen yazıda, başlama vuruşu öncesinde saygı duruşunun düzenlenmesi bildirildi.

MİLLİYET