Hitfutbol.com´un haberine göre Lorik Cana ile birlikte Galatasaray´ın anlaşmaya vardığı duyurulan ancak daha sonra bonservisinde sorun çıkan Monacolu Juan Pablo Pino, Galatasaray ile anlaştı...

PİNO KİMDİR?

Galatasaray´ın yeni taransferi Lefoot sitesinde işte böyle tanıtılmıştı. Juan Pablo Pino, Ocak 2007′de Fransa"ya geldiğinde henüz 19 yaşındaydı. Pino, geçen zaman içerisinde Avrupa futboluna uyum sağladı ve bu sezon çok iyi bir performans sergiliyor. Ülkesinde oynadığı dönemdeki popülariteyi de, Monaco formasıyla giderek yeniden kazanıyor. Kolombiya"da oynarken “El Mago” (sihirbaz) takma adıyla anılan Pino, son iki haftadır Monaco adına çok önemli gollere imza attı.

Geçen hafta 2-2 beraberlikle biten Lyon maçında Monaco"nun 2. golünü atan Pino, bu hafta 3-1 kazanılan Rennes maçında 2 gol daha attı. Son haftalara girilirken daha da yükselen bir performans çiziyor Pino. Şu ana kadar ligde 6 gol atan 22 yaşındaki oyuncunun, 19. haftada 4-3 kaybedilen Bordeaux maçındaki golü izlemeye değerdi.

Alexandre Licata ve Alejandro Alonso"nun sakat olduğu dönemde Monaco"yu kurtaracak bir gol ayağına ihtiyaç vardı. Zor dönemde sorumluluğu üstlenen Pino oldu.

Juan Pablo Pino, 1987 yılında Kolombiya"nın Cartagena kentinde doğmuştu. Henüz 15 yaşındayken Independiente Medellin takımı tarafından yeteneği keşfedilen Pino, doğup büyüdüğü bölgeden küçük yaşta ayrılmak zorunda kalmıştı. 16 yaşındayken Medellin takımının formasını giymeye başladı ve genç yaşında Kolombiya"da dikkati üzerine çekti. Kolombiya U-20′de de oynamaya başlayan Pino için Avrupa yolu görünmüştü artık.

Onu Avrupa"da ilk transfer etmek isteyen İtalya"dan Udinese takımı olmuştu. Udinese son yıllarda Güney Amerika pazarında çok başarılı işler çıkarıyor. Güney Amerika"da parlayan genç yetenekler uygun bedellerle Udinese kadrosuna katılıyor. Bazı genç Güney Amerikalılar, Avrupa futboluna uyum sağlamaları ve gelişimlerini sürdürmeleri için genellikle başka takımlara kiralanıyor.

Udinese transferi gerçekleşmeyen Pino"yu, hemen ardından Monaco transfer etmişti. Ocak 2007′de Monaco"ya gelen Pino, sezon sonuna dek 8 maçta forma giymişti. Bir sonraki sezon ocak ayına kadar genellikle oyun sonradan girerek 16 kez Monaco formasını giymişti Pino. Ocak 2008′de Belçika takımı Charleroi"ye kiralandı. Belçika"da geçirdiği yarım sezonun ardından Monaco"ya geri döndü. Bu sezon başından beri Monaco teknik direktörü Ricardo ona güvendi ve forma şansı verdi. 18. hafta"da Valenciennes ağlarına gönderdiği gol, Ligue 1′deki ilk golü olmuştu. Sezon başından beridir üstüne koyarak geliyor Pino. Kesinlikle dikkat edilmesi gereken bir oyuncu…

Pino, sağ kanat, ofansif ortasaha veya forvette oynayabilen bir oyuncu. Teknik, hızlı ve pas zekası çok gelişmiş. Topa da oldukça iyi vuruyor. Juan Pablo Pino"nun yeteneği artık açığa vurdu, bakalım ilk farkeden kim olacak?

Vatan