Aydın İl Genel Meclisi'nden bir heyet, İl Özel İdaresine ait Didim ilçesindeki mülklerde incelemelerde bulundu.
Aydın İl Genel Meclisi üyeleri CHP'li Semra Konaklı, Hasan Yavuz, MHP'li Hayri Güleç ile Aydın İl Özel İdaresi Emlak ve İstimlak Müdürü Turgay Özhan'dan oluşan heyet, Didim ilçesini ziyaret ederek, Altınkum Yalı Caddesinde mülkiyeti Aydın İl Özel İdaresine ait gayrimenkullerde incelemeler yaptı.
Meclis üyesi Hayri Güleç, gazetecilere yaptığı açıklamada, İl Özel İdaresine ait mülklerdeki vatandaşların sorunlarını görmek için Didim'e geldiklerini belirterek, şunları söyledi:
''Sahildeki bütün dükkanları tek tek gezerek sahipleriyle görüştük, sorunlarını dinledik. Ama bazı yerlerde yanlışlıklar da tespit ettik. Örneğin bir vatandaş 20 metre yer kiralamış ve 50 milyar kira bedeli tespit edilmiş. Ama bir başka yerdeki 150 metrelik yere de 50 milyar tespit edilmiş. Bu nedenle dengesizlik oluşmuş. Dolayısıyla burada mağdur olan insanların mağduriyetlerini gidermeye çalışıyoruz'' dedi.
Yaptıkları bu tespitleri ilgili komisyonda değerlendireceklerini belirten Güleç, ''Daha sonra alınan kararı bu arkadaşlarımız ile paylaşacağız. Şartlarımıza uyan arkadaşlarımızla çalışmaya devam edeceğiz, uymayan arkadaşlarımız ise tahliye edilecek'' dedi.
Meclisi üyesi Semra Konaklı ise Didim Yalı Caddesi'nde İl Özel İdaresi'ne ait 30'ya yakın mülk olduğunu, bunlardan 20'sinin sorunsuz olduğunu söyledi.
Yapmış oldukları incelemelerde kaçak işgaller de tespit ettiklerini dile getiren Konaklı, bu tür yerlerde düzenlemeler yapılacağını, konunun belediyeye de iletileceğini bildirdi.