Nazilli"de yasadışı terör örgütü PKK/Kongra-Gel lehine propaganda yapan, örgütsel yayın bulunduran, satan ve dağıtan üniversite öğrencisi 3 kişiden 2"si tutuklanarak cezaevine kondu.
Edinilen bilgiye göre; uzun süredir yasadışı PKK Kongra Gel terör örgütünün üniversite gençlik yapılanması ve gençlik kolları olarak çalışma yürüten ADÜ Nazilli İktisadi İdari Bilimler Fakültesi öğrencisi E.D.(21), G.A.(21) ve aynı üniversitenin Aydın"daki kampusunda öğrenim gören C.T.(18) üzerlerinde ve evlerinde yapılan arama sonucu yasadışı dergi ve dokümanlarla ele geçirildiler. Nazilli Şehirler Arası Otobüs Terminalinde önceki gün yapılan operasyonda ele geçirilen Üniversiteli gençlerin Turan ve Yenimahalle"de kaldıkları evlerde yapılan aramalarda yasadışı terör örgütü PKK Kongra Gel"in propagandasını yapmak üzere hazırlanmış çok sayıda dergi ve doküman ele geçirilerek el konuldu.
Nazilli İlçe Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Ekiplerinin yapmış olduğu başarılı çalışma sonucunda yakalanan 3 öğrenci Nazilli"de çıkarıldıkları mahkemenin ardından E.D. ile G.A. tutuklanarak Nazilli E Tipi Kapalı Cezaevine konuldu. C.T."nin Aydın"da kaldığı evde yapılan arama sonucunda herhangi bir dokümana rastlanmadığı için mahkemece serbest bırakıldı. Olayla ilgili olarak yürütülen soruşturmanın geniş çaplı sürdüğü öğrenildi.