Emniyet Teşkilatı'nın "ikinci ismi" olarak tanınan Genel Müdür Yardımcısı Emin Arslan'la ilgili dün şok bir gelişme yaşandı.

İstanbul polisi tarafından geçen günlerde gerçekleştirilen Türkiye'nin en büyük uyuşturucu operasyonuna adı karışan ve tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Arslan ile emniyet müdürleri Murat Nemutlu ve Mustafa Ayar hakkında tutuklama kararı verdi.

Soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Berk'in, üç emniyet müdürünün tutuklanması talebiyle yaptığı itirazı değerlendiren 13. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, "delillerin karartılma" olasalığına karşı Arslan ile Nemutlu ve Ayar'ın tutuklanmasını kararlaştırdı. Aslan hakkında İçişleri Bakanlığı da görevden almak için bir kararname hazırlayarak Çankaya Köşkü'ne gönderdi.

"BARON İLE BAĞLANTI"

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadale Şubesi'nin operasyonunda 2 milyar TL'lik yakalanan "Baron" lakaplı Habib Kanat'ın ve polise bilirkişilik yapan Doç. Dr. Rıza Işık'ın bugüne kadar yakalanamamasında emniyet içindeki bağlantılarının etkili olduğu öne sürülmüştü. Bu iddialarla ilgili olarak her üç üst düzey emniyet müdürünün ismi operasyona karışmıştı. İşadamı Habib Kanat'ın emniyetteki en büyük bağlantısının ise Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Arslan olduğu iddia edilmişti.

Şüphelilerin avukatlığını yapan, 2004 yılında hayatını kaybeden Ordinaryüs Sulhi Dönmezer'in kızı, Zuhal Dönmezer Çakıroğlu yapmış, müvekkillerinin serbest bırakıldığını ve adli kontrol kararı bulunmadığını açıklamıştı. Dava kapsamında Habib Kanat ve Rıza Işık'ın da aralarında bulunduğu 9 kişi tutuklanmıştı.

ARSLAN: SUÇ İŞLEMEDİM

Bu arada tutuklama kararı ile ilgili olarak gazetecilerin sorularını yanıtlayan Arslan, yarın (bugün) avukatları ile İstanbul Adliyesi'ne gideceğini bildirdi. Arslan, adaletin tecelli edeceğine güvendiğini belirterek, "Hiçbir suç işlemedim. Yanlış yorumlandığını düşünüyorum. Gerçek zaman içerisinde ortaya çıkacak" diye konuştu./yeni şafak