Erzurum'un İspir ilçesi Yeşilyurt köyünde 2 kişinin ölümününe neden olan saldırgan ayının yakalanması için oluşturulan ekip, çalışmalarını sürdürüyor.
 
Erzurum Doğa ve Yaban Hayatı Koruma, Avcılık ve Atıcılık Spor Derneği Başkanı Abdullah Erzurum, AA muhabirine, dün nöbetteyken ayıların geldiği bölgede bugün de nöbet için hazırlık yaptıklarını söyledi.
 
Ayıların geldiği yola hayvan leşi koyduklarını ifade eden Erzurum, ''Geçen gün gördüğümüz izlerin yanına, yani ayıların gece geldiği bölgede bugün de nöbet tutacağız. Ayıların bizi görmemesi için ceviz ağaçlarının başına mevziye yatarak, ayının gelmesini bekleyeceğiz'' dedi.
 
Leşin kokusuna ayıların geldiğini belirten Erzurum, şöyle konuştu:
 
''Ölmüş at vardı. Onun leşini yol güzergahına koyduk. Ayı, leş kokusuna gelir. Leşin etrafındaki ağaçların üzerine çıkıp, orada gerekli önlemleri alacağız. Ayı ağaca da tırmanır. Ben 2,5 metre yüksekliğindeki bir ceviz ağacının başına çıktım. Orada sabaha kadar ayının gelmesini bekleyeceğim. Sabaha kadar sessiz bir şekilde duracağız. Ayı yine gelir diye düşünüyoruz. İnşallah yarın müjdeli haberi vermek istiyoruz.''
 
Basında, İspir'de iki ayının vurulduğuna dair yer alan haberlere de tepki gösteren Erzurum, ''Böyle bir şey kesinlikle söz konusu değildir. Biz buradayız. Böyle bir şey olabilir mi? Burada kesinlikle ayı vurulmadı. Biz de saldırgan ayıyı iğneyle bayıltacağız. Yetkililere teslim edeceğiz'' diye konuştu.
 
AA