Bağışçılarından gelen talep üzerine kurban kesim organizasyonu yapan Deniz Feneri Derneği, bu yıl da kendisine emanet edilen kurbanları kesip gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırarak görevini yerine getirdi. Hijyenik ortamlarda, İslami usullere uygun olarak gerçekleştirilen kurban kesimi sırasında din görevlisi, Deniz Feneri personeli ve ilgililer hazır bulundu. Deniz Feneri'ne kurban vekâleti verilen her bir bağışçının ismi kurbanı başında tek tek okundu ve bu işlem kamera ile tespit edildi.

Aydın ilinde daha önceden derneğe müracaat etmiş ve ihtiyaç sahibi olduğu araştırmalar neticesinde kesinleşmiş olan 300 ihtiyaç sahibi ailemize etleri mutlulukla teslim edildi. Derneğimiz Türkiye genelinde 60 bin ihtiyaç sahibine kurban eti ulaştırdı. Halen devam eden kurban eti dağıtımı bittiğinde evine kurban eti girmiş yoksul sayısı 100 bini geçmiş olacak.

Deniz Feneri'nin kurban kestiği ülkeler ise şöyle : Bangladeş, Azerbaycan, Etiyopya, Filistin, Irak, Kosova, Madagaskar, Makedonya, Malawi, Gürcistan, Mozambik, Nijer, Pakistan, Kamboçya, Senegal, Sudan, Moğolistan, Bulgaristan, Anavutluk, Karadağ ve Zimbabwe.

Deniz Feneri Bayram öncesinde 5 bin N 216 kişiye çorabından, ayakkabısına, montundan kazağına pantolunana kadar bayramlık dağıtımı gerçekleştirdi. Yine bayram öncesinde 167 yetime de 50'şer TL bayram harçlığı verdi.