Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınanlardan bazılarının avukatları İstanbul Emniyet Müdürlüğü"ne gelirken, gözaltına alınan Osman Gürbüz"ün avukatı Savaş Kaya, şüphelilerin henüz resmi sorgulamasına başlanılmadığını söyledi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğünün Vatan Caddesi'nde yer alan yerleşkesindeki Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne gelen Kayseri Barosu avukatlarından Savaş Kaya, gazetecilerin sorusu üzerine, Antalya'da gözaltına alınarak İstanbul'a getirilen 2 kişiden Osman Gürbüz'ün vekili olduğunu kaydetti.

Gürbüz'ün Antalya'da restoran, kafeterya ve çay bahçesi işlettiğini, müvekkilinin dün saat 07.00 sıralarında gözaltına alındığını belirten Kaya, ev ve iş yerlerinde arama yapıldığını, bilgisayar kayıtları ve telefon defterlerine el konulduğunu öğrendiğini, fakat hakkındaki suçlamanın ne olduğu konusunda henüz kendilerine bir şey söylenmediğini söyledi.

Kaya, şüphelilerin henüz resmi sorgulamalarının başlamadığını, ancak bugün başlanılabileceğini ifade etti.

Öte yandan, gözaltında bulunan Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay"ın ifade vermeyeceği ve susma hakkını kullandığı öğrenildi. (ANKA)