Son olarak New York'un ünlü Times Meydanı ve civarındaki alanda sigara yasağı uygulanırken, şimdi araba içinde sigara içenlere de kısıtlama geliyor. New York eyalet meclisine sunulan ve kabul edilmesine kesin gözüyle bakılan tasarıyla, bir araç içinde 14 yaşın altında çocuk varken sigara içen kişiye 100 dolar ceza kesilecek.
 
Sigara yasakları konusunda öncü rol oynayan Amerika'nın New York eyaleti, yasağın sınırlarını giderek genişletiyor. Son olarak New York'un ünlü Times Meydanı ve civarındaki alanda sigara yasağı uygulanırken, şimdi araba içinde sigara içenlere de kısıtlama geliyor. New York eyalet meclisine sunulan ve kabul edilmesine kesin gözüyle bakılan tasarıyla, bir araç içinde 14 yaşın altında çocuk varken sigara içen kişiye 100 dolar ceza kesilecek.
 
New York'ta halen araba kullanırken cep telefonu kullanmak ve emniyet kemeri takmamak da ceza kesilmesi için yeterli sebepler. Ayrıca araç kiralayan şirketler de, aracı teslim sırasında kontrol ediyor ve araba içinde sigara içildiği anlaşıldığında ekstra ceza kesiyor.
 
Öte yandan New York'ta sigara tiryakilerini ilan yoluyla davet eden kurumlar da var. Bunlardan biri de Weill Cornell Medical College; gazetelere ilan vererek, kalp ve damar hastalıkları üzerine sürdürülen tıbbi çalışmalarda denek olmayı kabul eden sigara tiryakilerine 50 ila 200 dolar arasında ödeme yapıyor