İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, yeni yıl dolayısıyla sosyal medya hesaplarından bir video mesajı yayınladı. 2025 yılı için barış, huzur ve refah dileklerini ileten İmamoğlu, mesajında hem Türkiye hem de dünya için önemli temennilerde bulundu.

"Hem Yurtta Hem Dünyada Barış Olsun, Mutlu Yıllar" notuyla paylaşılan videoda İmamoğlu, 2024 yılının zorluklarına değinerek yeni yıldan beklentilerini dile getirdi.

Gökyüzü tutkunları, meteor yağmurunu Kayseri’nin zirvesinde izledi
Gökyüzü tutkunları, meteor yağmurunu Kayseri’nin zirvesinde izledi
İçeriği Görüntüle

İmamoğlu'nun 2025 Yeni Yıl Mesajından Öne Çıkanlar:

 İmamoğlu, 2024 yılının hem Türkiye hem de dünya için çalkantılı ve belirsizliklerle dolu geçtiğini vurguladı. Türkiye'nin ekonomik açıdan zor bir dönemden geçtiğini ve yakın coğrafyadaki çatışmaların dünya gündemini meşgul ettiğini belirtti.
Yeni yılda tüm bu olumsuzlukların geride kalması temennisinde bulunan İmamoğlu, Filistin, Ukrayna ve Suriye'deki çatışmaların son bulmasını ve adil bir ortamın oluşmasını umut ettiğini dile getirdi. Savaşların, çatışmaların ve kutuplaşmaların sona ermesi çağrısında bulundu.
2025 yılının Türkiye için daha demokratik, özgür ve ekonomik açıdan daha iyi bir yıl olmasını temenni eden İmamoğlu, toplumun kutuplaşmadığı, kayyum uygulamalarının olmadığı, kadınların, sokak hayvanlarının ve çocukların güvende yaşadığı bir Türkiye özlemini dile getirdi. Kimsenin geçim sıkıntısı çekmediği mutlu, sağlıklı, güvenli, eşit ve adil bir yıl diledi.
İmamoğlu mesajını, "Hem yurtta hem dünyada barış olsun. Mutlu yıllar" sözleriyle tamamlayarak evrensel barış temennisini yineledi.