AYDINPOST ÖZEL-Milliyetçi Hareket Partisi Belediye Başkan adayı Hüseyin Aksu"nun belediye başkanlığı yaptığı dönem içinde "görevi kötüye kullanmak"tan dolayı 1 yıl hapis cezasına çarptırıldığı ortaya çıktı.

Aydın siyasetini şokta bırakacak olan Aydın 3. Asliye Ceza Mahkemesi"nin kararı neticesinde Aksu"nun hapis cezasına çarptırıldığı belgelendi.

Aydın 3. Asliye Ceza Mahkemesi"nde 2006/388 dosya no.lu davada Hüseyin Aksu"nun görevini kötüye kullandığı kararı verilerek, 1 yıl da hapis cezası alması kararlaştırıldığı ortaya çıktı.

Aydınpost Haber Merkezi"nin ulaştığı, gerekçeli kararda, Aydın C.Başsavcılığı"nın 16/10/2006 tarih 2006/1677 sayılı iddianamesi ile sanığın Aydın Belediye Başkanı iken yap işlet devret modeli ile halı saha yaptırıp 15 yıl ve aylık 300.000 YTL ihaleye çıkardığı, devlet ihale kanununa göre yerin 10 yıldan fazla kiraya verilemeyeceğinden bahisle eylemine uyan 765 S.TCK"nun 240. maddesi uyarınca cezalandırılması talep ve dava olunduğu belirtildi.

Dava sürecinde iddiaları reddeden Hüseyin Aksu"nun kira sözleşmesi yapmadığını, eser sözleşmesi olduğunu savunduğu öğrenildi.

Dosyada toplanan tüm delillerden iddia, sanık savunma, katılan beyanı, bilirkişi raporu ve diğer delillerden Hüseyin Aksu"nun belediye başkanlığı yaptığı dönemde 1580 sayısı belediye kanununa aykırı olarak 15 yıl süre ile kiralama işi yaparak görevini kötüye kullandığı kesin kanaatine varıldığı ve 1 yıllık hapis cezasına çarptırıldığı öğrenildi.

 

İŞTE MAHKEME'NİN KARAR METNİ

 

 

PEKİ AKSU BU KONUDA NELER SÖYLEDİ?