Ergenekon davasının dünkü duruşmasında savunma yapan tutuklu sanık Hayrettin Ertekin, bir gecede örgüt üyesi yapıldığını ancak ortada bir örgüt olmadığını, kendisinin de bu örgütün üyesi olmadığını ileri sürdü.
Ertekin, yakalama ve tutuklama prosedürünün hakkında hukuksuz olarak uygulandığını iddia ederek, “O gün Çin"den dönmüştüm. Kulaklarım sorunlu olduğu için, çınladığından pamuk tıkayarak yatmıştım. Geceleyin adeta kapım kırılarak evime girildi. 30 kadar kar maskeli polis geldi. Allah aşkına ne oluyoruz, Çakal Carlos bile böyle yakalanmadı” dedi.

"Dayanaksız suçlamalar"
Silivri Ceza İnfaz Kurumları yerleşkesinde İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi"nce görülen davanın 47. duruşması dün yapıldı. Savunmasını yapan kuyumcu Ertekin, 22 Şubat 2008"de bir gecede örgüt üyesi yapıldığını, birtakım tanışıklık, özel telefon konuşma ve yazışmalardan hareketle kendisine yönelik suçlamaların ortaya konulduğunu söyledi. Ertekin dayanaksız suçlamalarla mağdur edildiğini öne sürdü.
Ertekin, “Anayasamızın güvencesi altında bulunan "masuniyet karinesi" ve "iddia edenin iddiasını ispatla yükümlülük külfeti", savcılık makamı tarafından öncelikle suçlamaların şartını ortaya koymaktadır. Ancak davada, birtakım soyut iddia ve sözde delillerle tutuklandım ve bu yargılamada da ispat etme külfeti bendeymiş gibi savunma yapmak zorunda bırakıldım” dedi.
Örgütün medya yapılanmasında yer aldığının iddia edildiğini hatırlatan Ertekin, “Medya patronu olmam, gazetemde yazılar yazmam, yanımda 197 gazetecinin çalışması suç sayılabilir mi?” diye sordu.

"Muşta kalıpları oğlumun"
Ertekin, kendisinden ele geçirildiği belirtilen 2 muştanın örgüt silahı olarak iddianamede yer aldığını ileri sürerek, oğlunun kickboks karşılaşmalarında madalya olarak takılmak üzere muşta hazırlaması için sipariş aldığını kaydetti.
Ertekin, oğlunun da muştanın mumdan ve kauçuktan kalıplarını hazırlattığını, ancak dökmeyi başaramadıklarını kaydetti. Ertekin, ele geçirilenlerin bu kalıplar olduğunu ileri sürerek, “Bununla birine vurmak bir tarafa, bunlar ufak bir baskıyla bile kırılabilir” diye konuştu.

HÜRRİYET