9 Mart 2011 – Geleceğin dijital ağlarının artan veri yükünü karşılamak için yatırımlarını sürdüren HP, bilgi optimizasyonu portföyünü genişletmek üzere global veri analizi uzmanı Vertica firmasını satın aldı. Vertica'nın portföyü HP'nin fiziksel ve sanal ortamlar ile Bulut Bilişim ortamlarında gerçek zamanlı veri analizi yaparak iş zekası, iş teknolojileri optimizasyonu ve yazılım uygulamaları otomasyonu gibi çözümlerini geliştirmesini hızlandıracak.

HP'nin bu atılımı, akıllı cep telefonu işletim sistemlerindeki kayıtların ve PC'lerdeki internet tarayıcısı ayarlarının kişilerin e-posta hesaplarıyla eşitlenmesi gibi bireysel kullanıcılara yönelik yakınsama çözümlerinin yanı sıra kurumsal bulut çözümlerini de ileriye taşıyacak.

İş Zekasının ölçütü: Doğru bilgiye hızlı ve kolay erişim
Vertica çözümleri işletmelerin iş zekası kapsamındaki analiz raporlarına çok hızlı biçimde erişmesini, böylece sistemlerine derhal müdahale ederek iş ihtiyaçlarına anında cevap vermesini sağlıyor. Vertica teknolojilerinin satın alınması, HP'nin geleceğin 7/24 Yaşayan Kurumları teknoloji vizyonu çerçevesinde önemli bir adım olarak kabul ediliyor.

Günümüzün rekabetçi ortamında müşterilerin artan veri yükünü ve hızlanan bilgi akışını en esnek mimarilerle karşılaması gerekiyor. HP, Vertica'nın satın alınmasıyla birlikte işletmelerin anlık değişen iş ihtiyaçlarını hızla karşılamak için gerek duyduğu esnekliği çok daha kolay sağlayabilecek ve Vertica ürünlerini önümüzdeki aylarda daha da geliştirecek.

Groupon, Twitter, Verizon, AOL, Guess!, Zynga, Playdom, Bank of America, BlueCross BlueShield, AdMeld, Sunoco, Mozilla ve Comcast gibi dünyanın önde gelen şirketlerine hizmet vererek alanında kendini kanıtlamış olan Vertica'yı satın alan HP, global teknoloji liderliğindeki pozisyonunu pekiştirmiş ve geleceğin Bulut Bilişim uygulamalarına daha iyi hazırlanmış oluyor.