Yönetmen Sofia Coppola, Lindsay Lohan, Orlando Bloom ve Paris Hilton gibi ünlülerin evine girip 3 milyon dolarlık soygun yapan çetenin filmini çekiyor. Başrollerinde Emma Watson ve Kirsten Dunst’ın oynayacağı film, 2013 yılında gösterime girecek. Coppola hırsızların yakalanmasında rol oynayan polis yetkilisi Brett Goodkin’e de filmde rol verdi.

İngiltere’de yayımlanan The Independent gazetesi, filmle yeniden gündeme gelen 6 soyguncunun gerçek hikayelerine dair az bilinen detayları yazdı. Çetenin kurucusu olan Nick Prugo şu an 14 yıl hapis cezasıyla karşı karşıya. Courtney Ames, Roy Lopez, Diana Tamayo ve Alexis Neiers’ın güçlü avukatlar sayesinde hafif cezalarla atlattıkları olayda suçlanan 1 numaralı isim Prugo’nun cezası gelecek ay belli olacak.

2. ADAMA 4 YIL CEZA
Çetenin lideri olduğu düşünülen Prugo dışında çetenin kilit isimlerinden biri Rachel Lee. 4 yıl hapis cezası alan Lee de çetenin ikinci üyesi olarak biliniyor. Ünlülerin evde olup olmadıklarını twitter’dan takip eden, evde olmadıklarını anladıklarında da Google Earth’den tespit ettikleri adreslere giderek soygun yapan çetenin en ünlü üyesi ise Neiers. Genç kadın aynı zamanda ‘reality show’ yıldızı olarak tanınıyor. Çete üyelerinin soydukları evlere ve evlerin sahiplerine ilişkin verdikleri ilginç detaylar da dikkat çekiyor:

HİLTON'UN EVİ İLK OLDU
PARIS HILTON: Hilton’un evi çetenin girdiği ilk ev oldu. 2008’de Hilton’un 4 milyon dolarlık malikanesine gizlice giren gençler kasasını bile kilitlemediğini farketti. Gençler yatak odasının her yerinde mücevherler bulunduğunu söyledi. Hilton’un evine tam 5 kez giren hırsızlar ancak son seferde fark edildi.

Çete üyelerinden Lee, Hilton’un evinden anahtarını bile çaldığını, hatta anahtarı herkese ganimet gibi gösterdiğini söylüyor. Hırsızlar Hilton’un evinden 2 milyon dolarlık mücevher, kıyafet ve nakit para çaldı. Çete üyelerinden Ames, Hilton’dan çaldığı bir ceketi giyerek gece kulüplerinde boy göstermişti.

OSCAR GECESİ BEKLEDİLER
AUDRINA PATRIDGE: 2009 yılında düzenlenen Oscar gecesinde Partridge’in evine giren çete aktrisin kırmızı halıda olmasını fırsat bildi. Ancak güvenlik kamerası bulunan Partridge kısa sürede soyulduğunu anladı. Güvenlik kamerasından soygunu izleyen Partridge, “Büyük, korkunç adamlar göreceğimi sanıyordum. Ama bunlar sadece çocuk” dedi. Hırsızlar aktrisden 43 bin dolar değerinde laptop, el çantası, mücevher, bavul, nakit para ve kıyafet çaldı.

EN SON LOHAN’I SOYDULAR
LINDSAY LOHAN: Çete, Lee’nin moda ikonu olan Lohan’ın evine 2009’da girdi. O sırada Las Vegas’ta yaşayan Lee sadece bu soygun için Hollywood’a geri döndüğünü söylüyor.

Kamera kayıtlarında net bir şekilde görülen çetenin son soygunu bu oldu. Lohan‘dan 130 bin dolar değerinde kıyafet, mücevher ve çanta çaldılar.

ORLANDO BLOOM: Çete Bloom’dan 499 bin dolar değerinde kıyafet, bavul, sanat eseri, saat, nakit para ve halı çaldı.

RACHEL BILSON: Hırsızlar kıyafet, mücevher, makyaj malzemesi ve el çantası bulunan 129 bin dolarlık eşya çaldı.

MEGAN FOX VE BRAIN AUSTIN: Çiftin evinden çalınanlar arasında ise 43 bin dolar değerinde mücevher, kıyafet ve nakit para bulunuyor.