Yetkililer de 7 yaşındaki Kaan'ı annesinden alıp, koruyucu aileye verdi.

Hollanda'da biricik evladı elinden alınıp, koruyucu aileye verilen bir Türk annenin feryadı, Türkiye'de yankılandı. Ülkede sudan nedenlerle ailelerinden kopartılıp alınan çocuklar kervanına gurbetçi Nur Yörükseven'in 7 yaşındaki oğlu Kaan da katıldı. Yörükseven, geçen yıl rahatsızlanan oğlunu hastaneye götürdü. Doktorlar, çocuğun mide kapağının açık olduğunu söyleyip, ilaç yazdı. Anne Yörekseven de ilaçları düzenli olarak oğluna verdi. Ancak Kaan hiçbir iyileşme belirtisi göstermedi. Bunun üzerine çocuğun ilaçları değiştirildi. Ancak bu durum annenin aleyhine işledi. Hastanede anne için "Çocuğunu zehirliyor" şeklinde sahte bir rapor hazırlandı. Çocuk Koruma Bürosu yetkilileri de "uydurma rapor üzerine", küçük Kaan'ı annesinden alarak koruyucu aileye verdi. 1 yıldır oğlu için gözyaşı döken anne Nur Yörükseven ise hukuk savaşı başlattı. Ancak açtığı her dava, Hollanda adli makamları tarafından ertelendi.

'OĞLUM İŞKENCE GÖRÜYOR'
Geçen süre içerisinde Kaan'ın 5 koruyucu aile değiştirdiğini söyleyen acılı anne, "Çocuğumu bana çok nadir gösteriyorlar. Kaan'ı her gördüğümde, vücudunda morluklar görüyorum. Cıvıl cıvıl olan oğlum içine kapandı. Evladıma işkence çektiriyorlar. Oğlumu almam için bana yardım edin" dedi. Yasal haklarını sonuna kadar kullanacağını da sözlerine ekleyen acılı anne, nüfusu yaşlanan Hollanda'nın, yabancı kökenli ailelerin çocuklarını basit sebeplerle ellerinden aldığını öne sürdü.

PSİKOLOJİSİ BOZULDU
Anne Nur Yörükseven 1 yıldır koruyucu ailenin yanında yaşayan Kaan'ın, psikolojik sorunlar yaşadığını öne sürdü. "Oğlumu geri verin" diye isyan eden acılı anne, konu hakkında hükümetten yardım istedi.

takvim