Hizbullah"ın 188 cinayetten sorumlu beyin takımının serbest bırakılmasının ardından, kurbanların aileleri öfkeli ve tedirgin.

CMK"daki yeni düzenlemeyle önceki gece 188 cinayetten sorumlu Hizbullah liderlerinin serbest bırakılması en çok bu örgütün kurbanlarını şok etti. İlk İslamcı feminist kadın yazar olarak bilinen ve evinin önünden kaçırıldıktan sonra domuz bağıyla öldürülen Konca Kuriş"i katleden Hizbullahçılarla Batman"da DEP Milletvekili Mehmet Sincar"ı öldüren Hizbullahçılar da artık serbest.

Türkiye"nin yakın tarihine düşen kara lekelerdendi Konca Kuriş ve Mehmet Sincar"ın katledilmeleri. Öldürülme şekilleri farklıydı iki kurbanın ancak katilleri birdi. İki cinayetin altında da Hizbullah örgütünün imzası vardı. İşte bu iki cinayetin de aralarında olduğu tam 188 cinayetten sorumlu tutulan Hizbullah üyeleri CMK"daki yeni düzenleme kapsamında önceki gece Diyarbakır Cezaevi"nden tahliye edildiler. Hizbullahçılar tekbirlerle davul zurnalarla karşılanırken özellikle Kuriş"in yakınları çok farklı duygular yaşanıyordu.

Kurbanların yakınları tepkili

Tahliyelerin ardından duygularını sormak için aradığımız Kuriş"in yakınları tedirgin. Yaşanan acı dolu günlerin etkisinden olacak konuşmak dahi istemiyorlar. “Bunları devlet yakaladı, devlet içeri attı ve sonunda yine devlet serbest bıraktı. Olan ölen insanlara oldu. Ne denilir ki” demekle yetiniyor Kuriş"in yakınları, sevenleri. (taraf)