KÜÇÜKYALI BAĞDAT Caddesi, 83 numaradaki Neşeli Çocuk Evi son olarak Mayıs"ta soyuldu. Bahçedeki müstakil binanın mutfak penceresini kırıp içeri giren hırsızlar, öğrencilerin dolaplarını alt üst edip bilgisayarları çaldı ve güvenlik kamerasının belleğini sildi. Polis diğer 6 olaydaki gibi detaylı parmak izi araştırması yaptı ancak hırsızları yakalayamadı.

2003"te, 500 bin lira harcayarak yuvayı açan Özcan, hırsızlardan bezince, avukat eşi Turgay Özcan aracılığı ile İçişleri Bakanlığı"ndan tazminat talep etti. Dilekçesinde, vergisini zamanında ödemek için banka kredisi çektiğini anlatan Selma Özcan, polisin hırsızları yakalamak yerine kendisine "gece bekçisi tut" tavsiyesinde bulunduğunu öne sürdü. Kayıtlara geçen dört hırsızlık olayında tek bir şüphelinin bile yakalanamamasından dert yanan Selma Özcan, “İdare üzerine almış olduğu emniyet görevini yerine getirmediğinden maddi ve manevi zarara uğradım” diyerek, 15 bini maddi, 10 bini manevi toplam 25 bin lira tazminat istedi.

Korku bitmiyor

Özcan"ın dilekçesinde şu ifadeler yer aldı: “Üzerime düşen tüm vatandaşlık görevlerimi yerine getirirken, devlet güvenli yaşamam konusunda hassasiyet göstermedi. Hırsızlık bir iki kere olsa yine gam yemem, ancak her sene bilgi işlem ve elektronik sistem gereçlerimizi yeniden almak zorunda kaldık. Bunun maddi zararı bir yana, her sabah işyerime "soyulduk mu" korkusu ile geliyorum. Veliler bile artık korkar oldu. Bu yüzden zararımın az olduğu soygunların üçünü tedirginlik olmasın diye bildirmedim. ”

Literatürde ilk dava

Polisten istenen hırsız tazminatının hukuk literatürde ilk olacağını söyleyen Avukat Turgay Özcan ise, tazminat taleplerinin ödenmesi ya da davasının kazanılması durumunda birçok olay için emsal teşkil edeceğini söyledi. Avukat Turgay Özcan, “Dava açmadan önce tazminatı bakanlıktan talep etmek zorundayız ” dedi.


Hürriyet