Olay, Aydın'ın Yağcılariçi Çarşısı'nda bir işyerinde meydana geldi. Müşterilerin yoğun olduğu bir saatte alışveriş merkezine gelen ve kimliği tespit edilemeyen işitme engelli kız çocuğu, mağaza içerisinde dolaşmaya başladı. İşyerinin kalabalık olmasından faydalanan özürlü kız çocuğu beğendiği kırtasiye malzemelerini birer birer cebine koymaya başladı. Bir ara almaya çalıştığı kırtasiye malzemelerinin bulunduğu kutuyu yere düşüren özürlü kız, görevlinin de yardımıyla yere dökülen malzemeleri topladı. 10 dakika içerisinde 20 üzerinde kırtasiye malzemesini cebine koyan kız çocuğu, güvenlik görevlilerinin şüphelenmesi üzerine takibe alındı. Eline aldığı son kalemi de cebine koymaya çalışan kız, görevliler tarafından yakalanarak işyerinin dışına çıkarıldı. İşitme engelli olduğu için derdini ifade etmekte güçlük çeken özürlü kız, hırsızlık yapmadığını ağlayarak görevlilere ifade etmeye çalıştı. Özürlü kızın üzerinde yapılan aramada, işyerinden çaldığı tespit edilen 20 üzerinde kırtasiye malzemesi ele geçirildi.

Olayın bildirilmesi üzerine alışveriş merkezine gelen polisler, işyeri sahibinin şikayetçi olmaması üzerine tutanak tutarak kızı ailesine teslim etmek üzere bölgeden ayrıldı.
Küçük kızın içerideki malzemelere baktığı ve bazılarını da incelediği anlar saniye saniye güvenlik kamerası tarafından kaydedildiği tespit edildi.

İşyerinde meydana gelen hırsızlık olayını anlatan işyeri görevlisi Cengiz K., şöyle konuştu: "Çocuk tek başına içeriye girmiş. Kalem ve silgi ihtiyacı var onları alıp cebine koymuş. Olayın detayını biz de bilmiyoruz ama durumu fark ettik. Bizim elemanlar çocuğu görüyorlar. Durumu bana bildirdiler. Kayıtları inceledim. Kayıtlarda kalemleri alıp cebine koyduğu açıkça belli oluyor. Polise haber verdik. Polis arkadaşlar gelip gerekeni yaptılar. Biz de şüphelendik ama kesin olarak bir şey bilmiyoruz. Bunun
dışında bir bilgi de bize verilmedi"

AİLESİNİN ZORLA HIRSIZLIK YAPTIRDIĞI İDDİA EDİLDİ

Olay anında alışveriş merkezinde bulunan ve özürlü kızı daha önceden tanıdıklarını iddia eden görgü tanıkları, küçük kızın daha önce bazı hırsızlık olaylarına karıştığını ileri sürdü. Kızın ailesinin zorlamasıyla hırsızlığa teşvik edildiğini iddia eden görgü tanıkları, hırsızlık anında küçük kızın annesinin işyerinin dışından içeriyi takip ettiğini ve kızının yakalanmasının ardından hızlıca bölgeden uzaklaştığını beyan etti.
Görgü tanıklarının ifadeleri üzerine bölgede yapılan aramada herhangi bir şüpheli kişiye rastlanmadı. /iha