İlginç olay dün gece geç saatlerde Süleymaniye Mahallesi’nde meydana geldi. Polis ihbar hattını arayan bir kişi, hırsızlık suçundan sabıkalı olan ve halen aranan çok sayıda kişinin Süleymaniye Mahallesi’ndeki bir evde buluştuğunu söyledi. Bunun üzerine harekete geçen polis, ihbarda belirtilen adrese operasyon düzenledi. Yapılan baskında kimlikleri kontrol eden polis, evdekilerin çoğunun sabıkalı ya da hırsızlık suçundan arandığını belirledi.

’KAÇIRILDIM, YARDIM EDİN’
Evde bulunan 3’ü kadın 13 şüpheliyle ilgili inceleme yaptığı sırada polislerin yanına gelen 40 yaşındaki F.K. adlı kadın, kaçırıldığını, tecavüze uğradığını ve zorla tutulduğunu söyledi. F.K. adlı kadın evde bulunan 17 yaşındaki T.Ş. adlı kızın da kendisi gibi mağdur olduğunu söyledi. Bunun üzerine T.Ş. ile görüşen polis, genç kızın Mersin’de yaşadığını ve internette tanıştığı erkek ile buluşmak için geldiği Şanlıurfa’da kaçırılıp, silah zoruyla tecavüze uğradığını ve zoraki tutulduğu evde sürekli şiddete maruz kaldığını belirledi.

Polis 2 kadının durumunu öğrendikten sonra telsiz anonsu ile eve takviye ekip istedi. Telsiz anonsu üzerine mağdur kadınların konuştuğunu anlayan çete üyeleri, polislere saldırarak kaçmaya çalıştı. Polis ile evde bulunanlar arasında çıkan arbede, takviye ekiplerin gelmesi ile son buldu. 1’i kadın 11 şüpheli elleri kelepçelenerek gözaltına alındı ve sorgulanmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü’ne götürüldü. Hırsızlık operasyonunda polis tarafından kurtarılan ve yaşadıklarını ifadelerinde de anlatan F.K. ve T.Ş. adlı kadınlar ise, Cumhuriyet Savcısı tarafından verilen talimatın ardından devlet korumasına alınıp, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü kurumlarına yerleştirildi.

ŞÜPHELİLER ADLİYEYE SEVK EDİLDİ
Asayiş Şube Müdürlüğü’nde sorgulanan ve yapılan incelemelerinde hırsızlıktan sabıkaları olduğu saptanan Zeliha Girit (23), Cumali Çetintaş (23), Gökhan Demir (23), Yakup Demir (20), Muhammet Öznur Polat (21), Kadir Küçükköse (37), İbrahim Karataş (21), Yılmaz Gözalan (25), İbrahim Halil Kılıç (31), Ali Küçükköse (28) ve Serdar Baydil (30) adliyeye sevk edildi. Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirilen 11 şüpheli polis nezaretinde getirildikleri adliyede; ’Cinsel saldırı’, ’Cinsel istismar’, ’Kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma’, ’Kasten yaralama’, ’Tehdit’, ’Görevli memura direnme’, ’Kamu malına zarar verme’ ve ’6136 sayılı kanuna muhalefet’ suçlarından Cumhuriyet Savcısı’na ifade vermeye başladı. (DHA)