Memur- Sen Genel Başkanı Ali Yalçın Habertürk TV'de Didem Arslan'ın sorularını yanıtladı.  Toplu sözleşme sürecinin 1 Ağustos itibarıyla başlayıp 31 Ağustos'ta bitmesi gereken bir süreç olduğunu belirten Yalçın "28 Ağustos itibariyle bitmiş olacak. Toplu sözleşmenin hükümetle müzakereleri bitmiş durumda, o da uzlaşmazlıkla sona erdi. İş hakem heyeti kararına kaldı. Bu sürece başlarken tekliflerimiz oluşturduk. 24 Temmuz'da teslim ettik. Arada Kurban Bayramı vardı, süre kısıtlıydı. Son 4 güne kadarki sürecimiz tamamen tasnifle geçmiş oldu. Kamu görevlileri, sendikacılar açısından ciddi bir handikap bu. Masada stresleri artıran etkileri var. Burada öncelikle süre sorunumuz var" ifadelerini kullandı.

Hükümetin iki yıl için yüzde 12'lik bir rakam önerdiğini belirten Yalçın şöyle devam etti: "Biz bunu makul bulmadık. İkinci teklif yüzde 14 olarak geldi. Bizim istediğimiz 2020 için yüzde 8+7 zam, yüzde 3 refah payı, 200 taban aylık zammıydı. 2021 için 6+6 yüzdelik zam, yüzde 2 refah payı ve her iki dönem için de enflasyon farkı olacak şekilde teklifi masaya götürdük."

Hükümetle neden uzlaşamadıklarıyla ilgili detayları paylaşan Yalçın "Biz kamu görevlileri emeklilerine 2020 ve 2021 için toplamda 20 puanın ayrılmasını istedik. 20 puan olmazsa işimizin kolay olmayacağını ifade ettik. Açıkladığımız teklif yüzde 38-40 bandında bir teklifti. Biz puanımızı revize ettik. Son ana kadar çözüm için zorladık. Hiçbir zaman masadan geri çekilmedik ve masayı boş bırakmak istemedik" dedi.'