Bir gazetecinin, patlamaya ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınanlarla ilgili sorusu üzerine Şahin, "Sayın Valimiz saat 17.30'da operasyonun güvenlik boyutu ve emniyet boyutuyla ilgili teknik açıklamalar yapacak. Oradan çok daha detaylı bilgi alırsınız. Ama ben şu kadarını söylüyorum, çok ilerledik. Kamuoyu ciddi manada tatmin olacak inşallah" diye konuştu.

Bakan Şahin, patlamada hayatını kaybedenlerin ailelerinin de mağdur olmaması için çalışmalar yaptıklarını vurgulayarak şöyle konuştu:

"Son çıkardığımız yasa çok güçlü bir paketti. Hem şehitlerimiz, yakınlarımız hem gazilere hem de terör mağdurlarına. Biz bunu kumrular için biz bunu Serap kızımız için çıkarmıştık... Allah onların rahmetini ve şefaatini hepimizin üzerine nasip etsin. Ona da uygulamak hem de yasa çıktıktan sonra yasayı çıkaran bakanlık olarak kendi şehrimde uygulamak çok manidar. İnşallah net asgari ücret aylık bağlanacak. Çok ciddi hem mali destek var, hem sosyal destek var. Yani geriye kalan hiç kimse mağdur ve mahrum olmayacak. Tek canları getiremiyoruz. Bütün derdimiz ciğerimizin yangısı ondan. Yoksa bu devlet büyük, gereken bütün her şeyi yapacak, 25 bin TL ön ödeme yapılacak."
AA