MHP Aydın İl Genel Meclis üyesi Mehmet Ali Oklay, İl Genel Meclisi Mart ayı toplantısında, muhtarları her sene proje yenileme derdinden kurtaracak bir karar aldıklarını belirtti.
Köyler için hazırlanan projelerin her yıl yenilenmesiyle ilgili köy muhtarlarının büyük bir sıkıntı yaşadıklarını dile getiren Mehmet Ali Oklay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Aydın İl Genel Meclisi Mart ayı toplantısında bu konuda önemli bir karar alındığını söyledi.
Oklay, yaptığı açıklamada şunları kaydetti:
''Köy muhtarlarımız, köyüne yapılacak bir yatırım için proje hazırlayıp Aydın İl Özel İdaresi'ne teslim ediyor. Proje, yatırım programına alınmazsa bir sonraki yıla kalıyor. Muhtarlar eğer bir sonraki yıl da projeyi yenilemezse sistemden düşüyordu. Muhtar projeyi yeniletmek için ikinci bir defa masraf yapıyordu. Bunun önüne geçmek için Özel İdare Komisyonumuz bir rapor hazırladı ve ilk yıl işlem görmeyen projenin bir sonraki yıl otomatik olarak yenilenmesi kararı aldı.
Bu karar meclis toplantısında kabul edildi. Bilindiği gibi İl Genel Meclisi'nin aldığı kararların geçerli olabilmesi için Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş'un imzası gerekli. Eğer Valimiz kararı imzalarsa muhtarlar her sene aynı projeyi hazırlamaktan kurtulmuş olacak.''