Akköy'ün altında yapımı süren baraj tüneli, vatandaşı canından bezdirdi. Patlayan dinamitler yüzünden evleri yıkılmak üzere.

Yağlıdere'de yapımı devam eden Hidroelektrik Santrali (HES) tünel inşaatı, Akköy'de yaşayanları isyan ettirdi. Köyün altından geçen tünel nedeniyle su şebekesi hasar gördü, evlerin duvarları çatladı, bazıları yerinden kaydı. HES tüneli nedeniyle 30'u aşkın evin hasar gördüğünü ve içme sularında sürekli arızalar yaşandığını kaydeden Muhtar Metin Özdemir, 'Köyün tam altından geçmekte olan Hidroelektrik Santrali tünel inşaatındaki patlayıcılar sonucunda her gün sarsıntılar yaşanıyor' dedi.

HAKKIMIZI ALAMADIK
Özdemir, 'Tünelin üzerinde olan 30 evin tamamı hasar gördü. Duvarlar çatladı, evler kaymaya başladı. Bu vatandaşlar haklarını aramak istedi fakat bir sonuç çıkmadı. Diğer yandan içme sularımız yok oluyor. Köyümüz inşaat nedeniyle yaşanmaz hale geldi. Halkımız bu işten mağdur oldu' diye konuştu.

Köylü Muzaffer Aslan da 'Geceleri bile dinamit patlatıyorlar, sanki deprem oluyor. Çatlaklar nedeniyle hukuki yollara başvurduk ama bir türlü sonuç alamadık. Arsamızın üzerinden, havadaki elektrik teli geçince para alıyoruz da, toprağımızın altından geçen tünele niye para alamıyoruz. Mesela ben bir gün arsamda derin bir kuyu açmak istesem ve bu da tünele denk gelse ne olacak?' diye konuştu.

Gürkan ATA / Akşam