TBMM Genel Kurulu'nda, bazı üst kurul başkanlarının görev süresiyle ilgili değişikliklerin de içinde bulunduğu “Bazı Kanunlar ile Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu'nun Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi” görüşülmeye başlandı.

AKP’nin kabul edilen grup önerisiyle, TBMM Genel Kurulu'nun bugün bitene kadar çalışacağı teklifinin tümü üzerinde ilk sözü alan MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, “Şeker fabrikalarımızın bugün yok pahasına satılması sektörden ekmek yiyen milyonlarca vatandaşımızı derinden yaralamıştır” diyerek, şeker fabrikalarında rantın değil, istihdamın, üretimin devamlılığının amaçlanması gerektiğini söyledi.

CHP adına söz alan İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın ise, torba kanun uygulamalarının "kaideye dönüştürülmesini" eleştirdi. Ayaydın, TMSF ve BDDK başkanlarının görev süreleriyle ilgili uygulamanın neden 2005 yılı öncesine döndürüldüğünü sordu.

“SLOGANLI TİŞÖRT”

BDP Hakkari Milletvekili Adil Kurt da ekonomide gizlenemez bir kötü gidişat olduğunu iddia etti. Bu arada 1. maddede söz alan CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, üzerinde “Şehir tiyatroları yok edilemez” yazan bir tişört ile kürsüye geldi.

Hükümeti şehir tiyatrolarını ortadan kaldırmak ve sanata karşı savaş açmakla suçlayan Nazlıaka şöyle konuştu:

“Siz sanatı neden baskı altına alıyorsunuz. Siz neden sanat kurulunu yönetmek istiyorsunuz. Sanat bir ülkenin geleceğidir. Sanat özgür bırakılmalıdır. Tiyatrolarına sahip çıkmayan, sanatçıları ideolojik aktörler diyerek aşağılayan zihniyet unutmasın ki, sanat ve sanatçı teslim olmaz.
Sanatı ve sanatçıları baskı altına almak isteyenlere Atatürk önemli bir cevap vermiştir. Hepiniz TBMM Genel Kurulu'nda, CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, üzerinde “Şehir tiyatroları yok edilemez” yazan bir tişört ile kürsüye geldi. Nazlıaka, "Sanatı ve sanatçıları baskı altına almak isteyenlere Atatürk önemli bir cevap vermiştir. Hepiniz milletvekili, bakan olabilirsiniz ama sanatçı olamazsınız" dedi. (EAK)