Mehmet, kendisine ait “www.memo13.com” adresli internet sitesinde yer alan röportajında, milli takım konusundaki soruyu, “Ben bu konuda henüz bir şey söyleyemeyeceğim. Türkiye'ye geldik, ama şu anda babama zaman ayırıyorum ve hiçbir yetkili ile görüşmedim. Kırgınım, bu bir gerçek” derken, milli takımda hem verimli oynayabileceği şekilde kullanılmadığını, hem de her zaman basının ve taraftarın önüne günah keçisi gibi sürüldüğünü savundu.

Herkesin, NBA'deki Mehmet Okur'u beklediğini vurgulayan başarılı oyuncu, “Ama ben NBA'de kullanıldığım gibi kullanılmıyorum. Yani zor bir durum. Ben klasik sırtı dönük oynayan, alçak post pivotu gibi kullanılacaksam, bunu yapabilecek başka arkadaşlar var” dedi.

(A) Milli Takım Başantrenörü Bogdan Tanjevic ile aralarında kişisel sorun olmadığını vurgulayan deneyimli oyuncu, şunları kaydetti: “NBA'de oynadığım için, benim basketbol tarzımı ve özelliklerimi beğenmesi ve kullanması gerekir diye bir kural yok. Ben 'Mehmet milli takımı istemiyor' havasının yaratılmasından rahatsız oluyorum. Tanjevic döneminde iki kez milli takıma her şeyimi verdim. Zaten kendisi, kampın en isteklisi ve en iyisinin ben olduğumu söylemişti. Ancak o sistemde başarılı olamıyorum. Türk halkının benden beklediğini veremediğimde çok üzülüyorum, kahroluyorum. Zaten federasyonun da bana sahip çıkma gibi bir tutumu yok. Hep, 'Aman Mehmet ile Hidayet'e sahip çıkarsak milli takımda bir gruplaşma yaratırız' korkusu içindelerdi. Bu sebepten, takımda birçok yanlış varken, kolay hedefler belliydi.”

Mehmet Okur, geçen sezonki kadronun, son yıllarda seçilen en doğru kadro olduğunu ifade ederek, “Hidayet'in etrafında problemsiz ve ayrı birer ajandası olmayan birçok oyuncu toplandı. Hidayet de çok olgun oynadı, adeta ağabeylik yaptı ve başarı geldi” dedi.

“VERİMLİ OLABİLECEĞİM BİR ORTAMDA OYNAMAK İSTERİM”
Mehmet, verimli olabileceği bir ortamda oynayıp katkı yapmak istediğini dile getirdi.

Tanjevic'in, medyada yer alan kendisiyle ilgili sözlerinin ardından menajerini arayıp, açıklamaları öyle söylemediğini aktardığını dile getiren yıldız oyuncu, şunları kaydetti:

“Menajerim de 'O zaman federasyon tekzip etsin' demiş. Etmediler. 'Gerek yok' demişler. Şimdi Tanjevic, benim menajerime ne söylerse söylesin, bunu kamuoyuna duyurmadığı zaman ne değeri var ki? Ben Tanjevic'in öyle şeyler söyleyeceğine inanmıyorum. Benim basketbolumu milli takım için faydalı bulmayabilir, ancak hiç o tarz bir insan değil. Yine de ortada 'Tanjevic seni sorumlu buluyor ve seni suçluyor' diye bir görüş mevcut. Beni daha önce basın yoluyla, dost bildiğim insanlar ve takım arkadaşlarım bile hedef gösterdi. Milli takım menajerinden tutun, can dostum bildiğim oyuncular bile. O zaman federasyon bana sahip çıkmadı, şimdi de çıkmamasını normal karşılıyorum.”

Şu anda ciddi bir sakatlığının olduğunu ifade eden Mehmet, “Bundan, milli takım forması giymenizin zor olduğu anlamını mı çıkaralım?” sorusunu ise şu şekilde yanıtladı:

“Babamın durumu ortada. NBA sezonu boyunca aileme hiç kaliteli zaman ayıramıyorum. Milli takıma faydalı olamayacağıma inandığım bir ortamda ve sistemde, iki ay kampa girip, yine aynı hayal kırıklıklarını yaşamak istemiyorum. Tanjevic'in basketbol felsefesinde, bana basketbolcu olarak bakış açısında ve federasyonun tutumunda bir değişiklik olacağına da ihtimal vermiyorum. Bu, milli takımda oynamayacağım anlamına gelmez ama verimli olabileceğim bir ortamda oynamak ve katkı yapmak istiyorum.”

NBA oyuncusu, milli takımın geçen sezonki havayı yakalaması halinde çok başarılı olabileceğini, milli takımlarda havayı yakalamanın ve güven kazanmanın çok önemli olduğunu söyledi.

NBA DEĞERLENDİRMESİ
Mehmet Okur, NBA'de kendisinin ve takımının bu sezonki performansını da değerlendirdi.

Bu sezon kendileri adına her şeyin ters gittiği kaydeden Mehmet, “Sakatlıklar çok canımızı yaktı. Bizim gibi bir sistem takımı için büyük bir handikap. Yine de play-off'tan kopmadık ve son bir iki haftaya girdiğimizde Batı sıralamasında ikinci veya üçüncü bitirme şansımızı bile sürdürdük. Bence bu önemli bir başarıydı” dedi.

Takımın sahibi Larry Miller'ın rahatsızlığı ve vefatının, antrenörü başta olmak üzere herkesi etkilediğini vurgulayan deneyimli oyuncu, “Onlar 20 senedir hem arkadaş, hem meslektaş, hem de patron-çalışandı. Larry Miller, takımın çok içinde olan biriydi. Bir takım sahibi değil de kadroda olan bir arkadaşı, bir ağabeyi kaybettik gibi oldu. Bunun yanı sıra koç, en yakın olduğu ağabeyini kaybetti. Chicago Bulls'tan çok sevdiği ve dostu olan Norm Van Lier ve Johnny Kerr'i aynı gün kaybetti. Kendi sağlık sorunları da vardı. Sezon sonunda ameliyat oldu” diye konuştu.

Babasının rahatsızlığı nedeniyle sezon ortasında Türkiye'ye gelmesi gerektiğinden de söz eden Mehmet, “Çok önemli bir dönemde, genel menajer Kevin O'Connor ve koç Jerry Sloan'ın da ısrarlarıyla geldim ve yaklaşık bir hafta onunla birlikte geçirme şansını yakaladım. Onların bu anlayışını ve desteğini asla unutmam” diye açıklama yaparken, “Bu nedenle mi kariyerini Utah Jazz formasıyla noktalamak istiyorsun” sorusunu şu şekilde yanıtladı:

“Biz aile olarak Salt Lake City'i çok seviyoruz. Çocuk yetiştirmek için çok doğru bir yer. Biz de öyle hissediyoruz. Komşularımızdan tutun, Salt Lake City halkı, takım yetkilileri, Miller ailesi, hepsi bize her zaman sevgiyle ve sıcak yaklaştılar. Burada çok mutluyuz. Salt Lake City ikinci yuvamız, ancak NBA bir iş. Bunun da farkındayız. Sonunda alınacak bazı kararların, iş kararı olacağının da bilincindeyiz. Ben Mehmet Okur olarak Utah'da kalabilmek için maddi fedakârlık yapmaya hazırım. İmzalayacağım kontratın toplam değerinden 3-5 milyon dolarlık fark için takımımı değiştirmem. Sanıyorum ki bunu menajerlerimle birlikte yönetime hissettirdik.”