Kaldırımları işgal eden büfeleri ve PTT"nin karşısındaki cep telefonu satış noktalarını kaldıran Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu"na, ASTO"dan sonra bir destek e hemcinslerinden geldi. Türk Kadınlar Birliği Aydın Şubesi"ne bağlı kadın örgütleri Belediye ziyaret ederek Başkan Çerçioğlu"nun arkasında olduklarını söylediler. Aldıkları kararın arkasında olduklarını belirten Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, kadınların desteğinin Aydın"a verilmiş bir destek olduğunu söyledi.

Türk Kadınlar Birliği, Türk Kadınlar Konseyi, Kadın Hakları Koruma Derneği, İŞKAD Derneği, Aydın Ticaret Borsası Girişimciler Birliği, Aydın Lions Klübü, Efeler Lions Kulübü, SESAM Derneği, Aktif Emekli Kadınlar Derneği, Ev Eksenli Kadınlar Derneği ve birçok kadın derneklerinin temsilcileri ve üyeleri, Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nu makamında ziyaret ettiler.

Türk Kadınlar Birliği Aydın Şubesi"ne bağlı çeşitli kadın dernekleri bağlı yaklaşık 75 kadın, Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu"nu makamında ziyaret ederek almış olduğu kararların destekçisi olduklarını belirttiler. Başkanlık makamında gerçekleşen ziyarette, Türk Kadınlar Birliği Aydın Şubesi Başkanı Nadide Çakılcı, Başkan Çerçioğlu"nun kaldırımları işgal eden büfeleri ve PTT"nin karşısındaki cep telefonu satış noktalarını kaldırma girişimini tam destek verdiklerini belirterek “Tüm kadın dernekleri olarak bu girişiminiz için size teşekkür ediyoruz. Görüntü kirliliği oluşturan büfeler ve telefon satış büfelerinin kaldırılıp, yerine yeşil alan yapılacak olması çok doğru bir çalışma. Aydın"daki tüm kadınlar olarak, bu cesaretli girişiminizden ötürü size teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Ziyaretten duyduğu mutluluğu dile getirerek sözlerine başlayan Başkan Çerçioğlu ise, ziyaretin kendilerine güç verdiğini belirtti. Kaldırımları işgal eden büfelerin kaldırılması konusunda toplumsal desteğe ihtiyaçları olduğunu ifade eden Başkan Çerçioğlu, “Bu destek sadece bize değil Aydın"a olacaktır. Aydın"da yaklaşık 300 tane büfe var. Hepsi imar kanununa aykırı değil. Zaten ihtiyaç olan bölgelerdeki kanuna uygun büfeler kalkmayacak. Ama bazı büfeler hem imara aykırı hem de kaldırımları işgal ediyorlar. Öte yandan görüntü kirliliği oluşturuyorlar. Bir kısmında akşamları ne yapıldığı belli değil. Bu yüzden işten çıkan nöbetçi bir hemşire, tiyatroya, sinemaya giden bayanlar, işten çıkan çalışan kızlarımız, yolunu değiştirmek zorunda kalıyor. Seçim döneminde kadınlarımızdan, genç kızlarımızdan bu yönde çok şikayetler almıştık. Yasalar ve hukuk çerçevesinde tüm Belediye Meclis üyeleri ile birlikte bu tür yerleri kaldırmaya başladık. Devam edeceğiz. Bizi kimse daha yaşanabilir bir Aydın hedefinden döndüremez” dedi.
PTT"nin karşısındaki cep telefonu satış büfelerinin kalkması için işyeri sahiplerine 30 Aralık tarihine kadar süre tanıdıklarını açıklayan Başkan Çerçioğlu, Denizli Bulvarı üzerinde Üst Sanayi bölgesindeki kokoreçcilerin de kalkacağını söyledi.

Ziyaret sonunda Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu kendisine ziyarete gelen bayanlarla birlikte belediye önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.