Yenipazar K-10 tipi Cezaevindeki törene Yenipazar Kaymakamı Ünal Kılıçarslan, Belediye Başkanı M.Yüsran Erden, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Açıkgöz, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Astsubay Sadettin Aksoy, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nurettin Çırağıloğlu ve ilçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Dursun Ercan katıldı.
Yenipazar Cumhuriyet Başsavcılığının düzenlediği moral gününe katılan yerel sanatçılar Hüseyin ve Ferhat Ekizoğlu kardeşler, mahkûmları doyasıya eğlendirdi.. Belge dağıtım töreninde en çok ilgiyi ise Halk Eğitimi Merkezinin açtığı Türk Halk Oyunları kursuna devam eden mahkûmların oluşturduğu halk oyunları ekibi gördü. Yenipazar Halk Eğitimi Merkezi müdürlüğünce İlçe Cezaevinde açılan boya badana, 1. Kademe okuma yazma, 2. Kademe okuma-yazma, Bilgisayar ve Türk Halk Oyunları kurslarını başarı ile bitiren kursiyerler kurs bitirme belgelerini yetkililerin elindin alırken oldukça heyecanlandılar. Daha sonra düzenlenen programda gönüllerince eğlendiler.
Yenipazar Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Açıkgöz, “Cezanın infazı ile ulaşılmak istenen amacın hükümlünün yeniden suç işlemesini önlemek, toplumu suça karşı korumak, hükümlünün sosyalleşmesini teşvik etmek, hükümlü ve tutukluları kanunlara nizamlara ve toplumsal kurallara saygılı, sorumluluk taşıyan bireyler haline getirmektir. Bu amaçla çeşitli kurumlar ile işbirliği yapıp sosyal ve kültürel faaliyetler düzenliyoruz. Halk Eğitimi Müdürlüğü ile ortaklaşa yapılan okuma-yazma, boya badana, bilgisayar kullanımı ve halk oyunları kursları bu çalışmalardan bazılarıdır” dedi.
Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Açıkgöz, Halk Eğitimi Müdürlüğü ve İŞKUR ile birlikte yapılması düşünülen arıcılık ve aşçılık kurslarının proje aşamasında olduğunu, amaçlarının misafir olarak gördükleri hükümlü ve tutukluları topluma kazandırmak, tekrar cezaevlerine girmelerine engel olmak ve bir an önce özgürlüklerine ve sevdiklerine kavuşmalarını sağlamak olduğunu ifade etti. Moral günü adı altında düzenlenen etkinlik şarkı, türkü ve sergilenen oyunlar ile sona erdi. -iha