İzmir'in Bayraklı İlçesi'nde, babasına deney yapacağını söyleyerek helyum dolu tüp aldıran Dokuz Eylül Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği 4'üncü sınıf öğrencisi 23 yaşındaki Mert İldiri, başına geçirdiği poşete tüpteki bu gazı doldurup soluyarak yaşamına son verdi. Derslerindeki başarısına rağmen içine kapanık olan ve kardeşinin anlattığına göre bir süredir ölümü araştıran İldiri’nin, intihar notu bırakıp, organlarının bağışlanmasını istediği öğrenildi.
 
Olay, bugün saat 07.00 sıralarında Bayraklı Anadolu Caddesi, 99 numarada meydana geldi. Dokuz Eylül Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği son sınıf öğrencisi 23 yaşındaki Mert İldiri, kardeşi ve annesiyle birlikte akşam televizyon izledikten sonra uyumak istediğini söyleyerek odasına çekildi. Sabah saatlerinde uyandırmak için odasına giren aile üyeleri, Mert İldiri’yi, başına poşet geçirilmiş halde cansız yatarken buldu.
 
HELYUM GAZINI SOLUMUŞ
Şoke olan aile fertlerinin ihbarı üzerine eve giden polis ekipleri inceleme başlattı. Ekiplerin araştırmasında, Mert İldiri’nin, başına geçirdiği poşet içerisine tüpteki helyum gazını hortumla aktardığı, daha sonra da bunu soluyarak yaşamına son verdiği belirlendi. Nöbetçi savcının inlemesinin ardından Mert İldiri’nin cesedi, otopsi için Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.
 
ÖLÜMÜ ARAŞTIRMIŞ
Üniversite öğrenci Mert İldiri’nin, yaklaşık bir ay önce deney yapacağını söyleyerek kendilerinden ayrı yaşayan makina mühendisi babası İsmail İldiri’ye bir tüp helyum gazı aldırdığı ortaya çıktı. Derslerindeki büyük başarısına rağmen, sosyal ilişkisi zayıf ve içine kapanık olduğu belirtilen Mert İldiri’nin, bir aydır da kardeşi Can İldiri’nin anlattığına göre ölümü merak edip araştırdığı öğrenildi.
 
ORGANLARININ BAĞIŞLANMASINI İSTEMİŞ
İntihar etmek için uzun süre plan yapıp çılgın bir yönteme başvuran Mert İldiri’nin odasındaki aramalarda da 8 sayfadan oluşan mektup bulundu. İldiri’nin mektubunda, böyle bir sonu seçtiği için ailesinden özür dilediği, ayrıca organlarının da bağışlanmasını istediği açıklandı. Yakınları ise Mert İldiri’nin ekonomik bir sorunun olmadığı, kız arkadaşının bulunmadığını, ayrıca ailesiyle de sorun yaşamadığı için intiharına anlam veremediklerini dile getirdi. Olayla ilgili polisin soruşturmasının devam ettiği bildirildi. (dha)