Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, beş subayın şehit olduğu, Ankara'nın Tuluntaş köyü civarındaki askeri helikopter kazasıyla ilgili soruşturmanın devam ettiğini söyledi. Helikopterin teknik bir arızadan mı yoksa başka bir sebeple mi düştüğünün araştırıldığını belirten Gönül, "Kaza, sisli bir havada ve gece şartlarında oldu. Teknik sonuçlar açıklanmadan bir şey söylemem doğru olmaz. Ailelerine başsağılığı diliyorum." dedi.

Bakan Gönül, İzmir Üniversitesi'ni ziyaret etti. Gönül'ü, Mütevelli Heyeti Başkanı Necdet Doğanata ve Rektör Kayhan Erciyeş karşıladı. Gazetecilerin sorularını cevaplayan Gönül, önemli subayları kaybetmenin üzüntüsü içinde olduklarını ifade etti. Kaza sırasında kendilerinin Yemen'de bulunduğunu hatırlatan Vecdi Gönül, "Hiçbir uçak kazamızın olmamasından dolayı Allah'a şükrediyorduk. Hakikaten büyük bir başarı yılıydı. Bu sene bir helikopter kazamız oldu. Şunu bilmenizi isterim ki gerek uçaklar gerek helikopterler, fevkalade iyi bakılmakta ve idame ettirilmektedir. Bunların parça ömürlerine de çok dikkat ediliyor. Zaten parçaların önemli bir kısmı Türkiye'de üretiliyor ve NASA standartında deneniyor. Bakım yönünden herhangi bir endişemiz yok." şeklinde konuştu.
Milli Savunma Bakanı, "EXPO 2020 için İzmir'in yanısıra Ankara da aday olmayı düşünüyor. Bu konuda siz ne düşünüyorsunuz?" sorusuna ise, "Her an Ankara'yı düşünmüyorum." diye cevap verdi. Daha sonra Doğanata ve Erciyeş, Bakan Gönül'e, üniversiteye ait bir tabak hediye etti.