AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, ''Önümüzdeki yerel seçimlerde yüzde 60 oy almayı hedefliyoruz'' dedi.

Tanrıverdi, Gaziantep'te bir düğün salonunda yapılan AK Parti 10. Bölge Yerel Yönetimler Şurası'nın açılışında, 2002 yılında yapılan genel seçimlerde AK Parti'nin yüzde 34.3 oy alarak iktidara geldiğini söyledi.

Hüseyin Tanrıverdi, 2004'teki yerel seçimlerde yüzde 42 ve en son 2007'de yapılan genel seçimlerde yüzde 47 oyla halktan ''iktidara devam'' komutu aldıklarını belirterek, şöyle konuştu:

''Önümüzdeki yerel seçimlerde yüzde 60 oy almayı hedefliyoruz. Bunun için şimdiden söylüyorum. İl, ilçe ve belde belediye başkanlarımız hazırlıklarını iyi yapsın. Yapılan her hizmet, halktan bize oy olarak dönecektir. Halka sırtını çevirenler, halkı saymayanlar her zaman mağlup olmuşlardır. Bunun örnekleri etrafımızda öyle çok ki. Biz bu örnekleri her zaman göreceğiz, onların düştüğü duruma düşmeyeceğiz. Bilakis halkın gönlünde taht kurmayı başaracağız.''

Türkiye çapında AK Parti il teşkilatları bünyesinde açtıkları siyaset okullarına 1075 kadının devam ettiğini bildiren Tanrıverdi, gelecek dönem bu sayının hızla artacağına inandığını söyledi.

Siyaset okullarında gelecek dönemlerde kadınların sayısının erkekleri geçeceğini savunan Tanrıverdi, Türkiye'de yapılan son sayımda kadın ve erkek sayısının eşitlendiğinin görüldüğünü, bunun gelecek dönemlerde kadınlarla erkeklerin ülkeyi eşit şekilde idare edeceği anlamına geldiğini kaydetti.

-''HİÇBİR İKTİDAR CESARET EDEMEDİ''

Yıllardır Türkiye'de nüfusu 2 binin altında kalan belde belediyelerinin kapatılmasına hiçbir iktidarın cesaret edemediğini savunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Tanrıverdi, yerel yönetimlerin sağlıklı hizmet verebilmeleri için ciddi maddi kaynaklara ihtiyaç duyulduğunu bildirdi.

Bu kaynakların bir bölümünün 862 belde belediyesinin cebine girdiğini belirten Tanrıverdi, şöyle devam etti:

''Bu belde belediyelerimizin büyük bölümü aşırı borçlanma nedeniyle artık hizmet veremez duruma düştü. Bu maddi imkansızlıklar hem o belde halkına hem merkezi hükümete sıkıntı oluyor. Soruna köklü çözüm bulmak amacıyla bu belde belediyelerin kapatılması artık zorunluluk haline gelmişti.

Türkiye'de başta büyük şehirler olmak üzere il ve ilçelerde belediyelerin, kaliteli belediyecilik hizmeti sunabilmeleri için ciddi maddi kaynaklara ihtiyaç var. Önümüzdeki yasama döneminde bazı yasal düzenlemeler yaparak, yerel yönetimlerin daha sağlıklı ve kalıcı maddi gelire kavuşmalarına imkan sağlamayı hedefliyoruz.''

-''HALK, OYLARIYLA MEMNUNİYETİNİ GÖSTERDİ''-

TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil ise geçmiş 5 yılda gerek merkezi hükümet gerekse mahalli idarelerin yaptığı hizmetlerden halkın çok memnun olduğunu, son yapılan genel seçimlerde halkın oylarıyla bu memnuniyeti gösterdiğini söyledi.

Belediyelerin artık geçmişteki klasik bayındırlık hizmetleri yanında kültür, turizm ve sosyal etkinliklerin öne çıkarıldığı bir anlayışı benimsediklerini ifade eden Pakdil, AK Partili belediye başkanlarının, bu anlayışı Türkiye genelinde uyguladıkları için halktan çok büyük teveccüh gördüklerini kaydetti.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey de 4 yıl önce belediyeyi 1.5 milyar YTL borç ve düşük belediye gelirleriyle devraldıklarını belirterek, ''Gaziantep'te Türkiye'nin en pahalı suyu tüketiliyordu. Gaziantepliler belediyeye büyük tepki içindeydi. Belediyeyi bu şekilde devraldık. Yaptığımız çalışmalarla kentin sorunlarının çözümünde büyük yol katettik'' dedi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak ise AK Partili belediye başkanlarının ''bir daha nasıl seçilebilirim'' diye bir kaygılarının olmaması gerektiğini vurgulayarak, ''AK Partili belediyeler ülkenin hangi ilini, ilçe veya beldesini idare ediyorlarsa orada halkın memnuniyeti var, halka hizmet var, huzur var. Böyle bir anlayışa sahip bir belediye başkanına halkın oy vermemesi düşünülebilir mi?'' diye konuştu.

Toplantıya, Gaziantep, Adana, Kilis, Osmaniye, Mersin, Kahramanmaraş ve Hatay milletvekilleri, il, ilçe ve belde belediye başkanları ile çok sayıda partili katıldı.
AA