Nazillili hayırsever işadamı İrfan Yıldırım eğitime bir katkı daha yaptı. Hayırsever işadamı Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Nazilli İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde (İ.İ.BF) kullanılmak üzere 6 bin kitap bağışladı.
Aynı zamanda kütüphanenin tüm tefrişini de yaptıran işadamı, düzenlenen bir törenle Nazilli Kaymakamı Caner Yıldız, ADÜ Rektör Yardımcısı Prof Dr Hüseyin Başpınar ve ADÜ Nazilli İ.İ.B.F. Dekanı Prof Dr Selim Bekçioğlu ile birlikte kütüphanenin açılışını gerçekleştirdi.
ADÜ Nazilli Sümer Kampüsü'nde açılan kütüphaneye ilave edilen yeni binada açılış nedeniyle kokteyl verildi. Üniversitede görev yapan öğretim görevlileri ile davetlilerin katıldığı açılış kokteylinde üniversiteye ve eğitime yaptığı katkılarından dolayı tebrik edilen hayırsever işadamı İrfan Yıldırım yaptığı kısa konuşmada “Üniversitemizin büyüyüp gelişmesini dilerim. İnşallah bu kitaplarımız okunur, faydalı olur. Okundukça değer kazanmış olan bu kitaplarımın bana ışık olduğu gibi yarının gençlerine de ışık olmasını diliyorum. Eğitime yapılan her yardım büyüyerek geleceğe katkı olacaktır” dedi.
Kütüphane açılışında konuşan Nazilli Kaymakamı Caner Yıldız, kitabın bir uygarlık ve yaşam standardı ölçüsü olduğunu söyledi. Son zamanlarda Nazilli'de çok güzel işlerin yapıldığını ifade eden Kaymakam Yıldız, “Nazilli'de çok güzel gelişmeler olmaktadır. Organize sanayimizde çok yakın bir sürede 46 fabrikamız 5-6 bin işçi ile faaliyete geçecektir. Bunun yanında üniversitemiz yeni açılacak bölümleri ile bağımsız bir üniversite olma yolunda hızla ilerlemektedir. Bu amaçla bağımsız üniversitemizi kazanmak için gerekli tüm altyapıyı hazırlamak için belediyemizle birlikte hızlı bir çalışma içine girdik. Sit alanı sorunu çözülen Sümer kampusümüzde yapılacak olan 20 derslik en kısa sürede tamamlanarak eğitime hazır hale getirilecektir. Önemli bir geçiş güzergahında bulunan Nazilli, üniversitenin de gelişmesi ile aydınlık yarınlara güvenle girecektir” dedi.
Hayırsever işadamı İrfan Yıldırım'ın büyük bölümü Nazilli İ.İ.B.F'ne olmak üzere Rektörlük Merkez Kütüphanesine, Ziraat Fakültesine ve Veterinerlik Fakültesine 6 binin üzerinde kitap bağışladığı bildirildi.